Vi svarar på era frågor om våra serum och boosters

Ibland kan det vara svårt att veta hur man ska använda alla hudvårdsprodukter i badrumshyllan och kanske framförallt när det gäller produkter som inte är vanliga dag-, natt- eller ögonkrämer. Alla våra serum ingår i våra olika hudvårdsserier moisturising, ageless och ultimate och rätt serum väljer man efter hudtyp och ålder. Våra ”boosters” kan du sen på olika sätt kombinera med din valda hudvårdsserie. Vi får ofta frågor från er när det kommer till hur man ska använda våra serum och boosters och här har vi valt ut några av dom vanligaste.

”Ska jag använda både serum och boosters?”

Det beror lite på vilken booster du ska använda… vitamin c10 är en booster  som kan kombineras med alla våra serum och appliceras då som ett första steg innan ditt serum. Använder du vår booster som heter  calming serum så har du kanske röd, känslig och irriterad hy och då rekommenderar vi att du hoppar över ditt serum i hudvården och går direkt på dag- eller nattkrämen. Vår booster retinol facial oil är en perfekt kvällsprodukt och trots att den är en olja så lägg den närmast huden på kvällen som ett första steg. Eftersom man kanske inte använder retinololjan varje kväll så kan du dom kvällar du inte använder retinololjan istället ta ditt vanliga hudvårdsserum. Oavsett om du använder retinololjan eller ett serum (ageless, ultimate eller moisturising ) så avsluta med din nattkräm. Kom ihåg att det finns  sju morgnar och sju kvällar i veckan och kom ihåg att du behöver inte ha en exakt likadan hudvårdsrutin varje morgon och kväll.

”Vilket serum funkar i sommar med solen på näsan?”

Om man vet med sig att man ska vistas i solen så rekommenderar jag att våra ageless- och ultimate serum används på kvällen då båda innehåller retinol. Även vår booster retinol facial oil rekommenderar jag att man använder på kvällen. Under dagen om du ska vistas i solen kan vårt moisturising serum och vår vitamin c10 booster vara en bra kombination. Det viktigaste är dock att om du ska vistas i solen se till att ha ett högt solskydd på näsan. Våra hydrating sun protection har både spf 30 och spf 50 i sig.

”Tips på hur man kan inkludera botanical glow oil i hudvårdsrutinen”

Botanical glow oil kan användas på flera olika sätt i hudvårdsrutinen. Det vanligaste är nog ändå som ett sista steg dvs efter vitamin c10 booster, serum och dagkräm för en perfekt lyster. Botanical glow oil kan också användas helt ensamt, men gärna med ett solskydd om du ska vistas i solen. Ett tredje sätt är använda oljan är att klappa in en liten mängd över makeup för en fin lyster eller lite då och då under dagen för att pigga upp huden. Man blir liksom bara fin!

”Vilka serum och boosters bildar en superduo för olika åldrar”

Istället för att dela in i olika åldrar så ska man nog hellre titta på olika hudtillstånd.

”I have very red skin. What product should I use?”

If you have very red skin, do try our “calming serum” it works wonders on redness. Combine it with our blue sensitive series.

”Har ni något serum som INTE innehåller olja?”

Ja det har vi! Vårt moisturising serum är helt oljefritt och likaså vår vitamin c10 booster och calming serum är inte oljebaserade. Sen är det väldigt lite olja i vårt ageless serum och ultimate serum också.

 ”Jag är 53 år och har bra hud, men ganska solskadad. Vilken olja ska jag ha?”

Om du har solskadad hy så rekommenderar vi att du använder vitamin c10 booster på morgonen och retinol facial oil på kvällen. Vitamin c10 jobbar med att minska pigmentering orsakad av solskador och retinol stärker huden. Sen rekommenderar vi även vår treatment niacinamide formula som jobbar mot pigmentering och viktigast av allt, använd vår hydrating sun protection spf 50 om du ska vistas i solen.

”Can I use two serums? I use the soothing serum, but I also have the yellow one that I like to use”

Yes, you can use both serums together. I would use the calming serum in the evening and the yellow vitamin c10 booster in the morning.