Frisk och fräsch sommarhy!

På sommaren har min hy oftast helt andra behov än under vintern. Massor med fukt och kanske lite mindre fett i hudvården brukar vara en bra tumregel. Ett tips som jag fick av en kunnig hudvårdsterapeut är att ju varmare och soligare dagar desto lättare hudvårdsprodukter och högre solskydd!

Här kommer mina bästa sommarprodukter för en riktigt pigg, fräsch och återfuktad sommarhy.

  1. På morgonen tvättar jag alltid av ansiktet med min cleansing facial wash för en bra start.
  2. Klappar in vitamin c 10 booster för att ge energi till hyn och boosta den med antioxidanter.
  3. Mättar huden med mitt fuktgivande moisturising serum och följer på dagen upp med hydrating sun protection spf 50 face. Ett solskydd med hudvårdande egenskaper som lätt går in i huden är ett måste för en frisk och fräsch hy.
  4. Om du inte ska använda ett solskydd under dagen så satsa på en riktig fuktbomb och smörj in ordentligt med moisturising intense cream eller om du har lite fetare hy, vår moisturising cream gel som har massor med fukt men mindre fett.
  5. Återfukta när du vill under dagen med hjälp av vår ansiktsmist moisturising facial mist som dessutom är underbart skön att ha i kylen för den där extra svalkande känslan.
  6. På kvällen rengör jag gärna ansiktet med melting cleansing balm. Den här oljebaserade rengöringen är skonsam och eftersom den sköljs av efter en massage så gör den huden len, mjuk, ren och återfuktad.
  7. Vill du sedan låta huden återhämta sig ordentligt under natten så satsa på en reparerande nattmask. Repairing overnight mask med lugnande havreolja, massor av fukt, peptider och algextrakt verkar under hela natten. Använd den gärna i kombination med ett par timmars sömn också.