Rädd för oljor i hudvårdsrutinen?

Många förknippar oljor i hudvårdsrutinen med glansig hy och oönskade blemmor, men faktum är att rätt sorters oljor är fantastiska för din hy. Lätta oljor anpassade för ansiktet kan stärka hudbarriären, ge lyster och låsa in fukt i huden. Vi svarar på de vanligaste frågorna när det kommer till ansiktsolja.

Vilken hudtyp passar oljor?

Alla! Oljor är fantastiska på det sättet att de faktiskt stärker hudens naturliga skydd mot uttorkning, kyla och vind. Det viktigaste är att hitta en olja som passar just din hudtyp.

Blir en så kallad fet hy ännu fetare av att använda ansiktsolja?

En vanlig farhåga när man är fet i hyn är att ansiktsolja gör hyn ännu glansigare och fetare, men faktum är att en lätt olja faktiskt kan balansera en fet hy och hålla sebumhalten i schack. Se bara till att du inte överdoserar.

Blir inte huden flottig av oljor?

Ett vanligt misstag när du använder oljor är helt enkelt att du tar för mycket. Droppa några droppar i handen, värm upp den mellan handflatorna och klappa sedan in i ansiktet så undviker du den där feta och glansiga känslan.

Blir man inte fet i hyn av rengöringsolja?

Nej, du blir inte fet i hyn av oljebaserad rengöring och den är utmärkt till att lösa upp makeup och smuts. Använder du rätt sorts olja är det ett fantastiskt sätt att återfukta huden och boosta den med lyster oavsett hudtyp.

På vilka sätt kan en ansiktsolja hjälpa huden?

  • Ge huden näring

Huden mår bäst när den både får fukt och fett. En vegetabilisk olja är ofta full av vitaminer, fettsyror, mineraler och antioxidanter som ger vård och näring på djupet och förbättrar hudens återfuktningsförmåga.

  • Hjälper mot torr hud och förhindrar fuktförlust

Huden behöver både fett och fukt för att fungera optimalt. Oljan hjälper till att kapsla in fukten och hålla huden mjuk och smidig. Många ansiktsoljor förbättrar också hudens återfuktningsförmåga och stärker hudens naturliga skydd mot uttorkning, vind och kyla.

  • Ansiktsolja stärker hudbarriären

Fettsyrorna hjälper till att stärka hudbarriären och berikar huden med näring som gör den mer elastisk och smidig.

Fler tips på hur du kan använda oljor:

  1. Fyll på med bra fett inifrån. ”Omega 3 och 6 är bra för hela kroppen och huden. Fet fisk, avokado och kanske extra tillskott för att vara säker att du får i dig bra fett. Det är guld för din hy.”
  2. Multi-use. ”Oljor är verkligen en multi-use produkt. Ibland klappar jag in lite olja på högsta punkterna i ansiktet för ett härligt glow. Det som blir kvar använder jag i håret för att tygla frissighet och ge lyster”