Måste man använda alla produkter ur samma serie?

Många gånger får vi frågan om man måste använda alla produkter i en viss ansiktsvårdsserie som tex. vår ageless eller ultimate för att det ska ge resultat. Svaret är både ja och nej. Anledningen till att det kan vara bra att använda alla produkter ur en hudvårdsserie är att samma serie oftast innehåller specifika aktiva ingredienser som ingår i både dag- natt- serum och ögonkräm och som jobbar tillsammans, men det innebär inte att det på något sätt är farligt eller fel att kombinera olika serier eller märken. Ta t.ex. vår ageless serie. Det är en serie som vi rekommenderar som en första serie när huden börjar bli mer mogen. Just ageless serien har en unik aktiv ingrediens som heter Gatuline In-tense som är ett extrakt ur en blomma som heter Spilantes Acmella. Just den ingrediensen arbetar specifikt med att bygga upp huden och ge den näring. Vi har även en effektiv retinol i serum och nattkrämen, men i en lite lägre halt än tex. i Ultimate serien.

I vår Ultimate serie som är utvecklad med utgångspunkt i vad som faktiskt händer med huden i övergångsåldern då den blir torrare, tunnare och återhämtar sig mycket långsammare har vi valt andra aktiva ingredienser än i ageless. En unik bioaktiv ingrediens i Ultimate serien är ett extrakt från den ayurvediska örten Getania som hjälper till att bygga upp hudens tjocklek underifrån så att fina linjer och rynkor ”fylls i”. Getania ska även ha god effekt på just vertikala rynkor runt läppkonturen. Något som brukar bli mer framträdande på en mer mogen hy. Vi har också en något högre halt av retinol i Ultimate serum och nattkräm.

Så svaret på frågan är att det finns många fördelar med att använda alla produkter ur samma serie, men det är absolut helt ok att blanda mellan serierna också. Många vill kanske ha en mer aktiv ögonkräm men fortsätta med en ren fuktserie på ansiktet. Någon annan kanske vill ha en nattkräm med lite mer retinol (Ultimate ) men vill ändå fortsätta med sin favoritdagkräm från ageless serien ( ageless day cream ).

Vad man däremot alltid bör ha lite koll på om man använder produkter från olika hudvårdsmärken är den totala halten av aktiva ingredienser man faktiskt smörjer in med sig med i slutändan.  Framför allt när det gäller syror, vitamin C eller retinol. Det kan finnas en risk att det kan bli lite för mycket av det goda.