Leverans & Villkor

Allmänna villkor
Dessa villkor är tillämpliga för din registrering som användare i Emma S. webshop samt på alla beställningar av produkter som du gör i Emma S. webshop.

Priser
I alla priser ingår moms med 25 %. Om momsen skulle ändras har Emma S. rätt att justera priser med motsvarande belopp.
Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel samt för slutförsäljning.

Betalningsvillkor
Betalning kan ske med kort eller via faktura.

Vi accepterar VISA, Mastercard och American Express. Kortbetalningar hanteras av vår samarbetspartner, Stripe, för att garantera en snabb och säker betalning. Läs mer om Stripe här.

Betalning via faktura (endast möjligt i Sverige) hanteras av Klarna AB. Om du väljer faktura som betalningsalternativ tillkommer en faktureringsavgift om 29 kronor. Fakturan ska betalas inom 14 dagar från fakturadatum. Vid försenad eller utebliven betalning tillkommer påminnelseavgift samt dröjsmålsränta. Läs mer om Klarnas villkor här. Vid fakturabetalning sker leverans av beställda varor endast till folkbokförd adress.

Dataskyddsförordningen
Vi behandlar alla personuppgifter som lämnas enligt Dataskyddsförordningen. När du registrerar dig som användare hos Emma S. godkänner du att dina personuppgifter samt de produktköp du gör i Emma S. webshop sparas och behandlas. Syftet med registreringen är att vi ska kunna ge dig en hög servicenivå och se till att du får rätt varor. Vi garanterar att inga uppgifter om dig säljs eller används till reklamutskick från tredje part, utan endast används internt. Kundanpassade utskick i form av medlemsbrev och liknande kan förekomma.

Genom att registrera dig som användare hos Emma S. godkänner du även att du är minst 18 år gammal.

Läs mer under vår Integritetspolicy.

Leveranstid / När levereras mina varor?
Beställer du innan kl. 10.00 på vardagar så skickar vi dina varor samma dag, och alla ordrar packas och skickas från oss inom 24 timmar. Det betyder att du får ditt paket inom 1-3 arbetsdagar i Sverige. Till övriga EU-länder samt Norge är leveranstiden 2-5 arbetsdagar.

Vänligen observera att leveranstiden kan vara längre under kampanj- samt högtrycksperioder såsom jul.

Leveranskostnad / Vad kostar leverans?
Inom Sverige erbjuder vi leverans med Post Nord Varubrev 1:a klass till en kostnad av 49 kr per beställning. Om ordervärdet överstiger 500 kr bjuder vi på frakten. Inom Sverige erbjuder vi även leverans med FedEx Priority Overnight till Stockholm, Göteborg och Malmö till en kostnad av 99 kr per beställning.

Till övriga EU länder är fraktkostanden 10 EUR, och till Norge 79 NOK. Om ordervärdet överstiger 100 EUR (EU) eller 600 NOK (Norge) bjuder vi på frakten.

Leveranssätt / Hur levereras mina varor?
Med Posten kommer ditt paket automatiskt till det postombud som ligger närmast den leveransadress som du uppgav. För dig som bor i glesbygd är det lantbrevbäraren som lämnar ut paketet. Om du uppgett ett mobilnummer får du en sms-avisering när ditt paket finns att hämta, annars får du en avisering via e-mail eller post. När du hämtar ut ditt paket behöver du visa upp legitimation och kollinummer.

Med FedEx levereras paketet direkt till den adress du uppgett. Det är viktigt att det finns någon på plats som kan skriva under att paketet levererats.

Outlöst eller ej mottaget paket
Om du beställt leverans med Posten har du upp till två veckor på dig att hämta ut ditt paket. Hämtar du inte ut ditt paket debiteras du för fraktkostnad, returfrakt och hanteringskostnader, för närvarande 195 kr inkl. moms.

FedEx levererar direkt till den adress du uppgett, på vardagar mellan 08.00-18.00. Om ingen är på plats för att ta emot paketet återkommer FedEx vid ett senare tillfälle. Var säker på att lämna ett telefonnummer när du gör din beställning så att FedEx kan nå er om de har problem att leverera ert paket. Om FedEx inte lyckas leverera paketet till den angivna leveransadressen efter 3 försök går paketet i retur och du debiteras för fraktkostnad, returfrakt och hanteringskostnader, för närvarande 195 kr inkl. moms.

Orderbekräftelse
När vi mottagit din beställning skickas automatiskt ett kvitto till din registrerade e-postadress. Ta för vana att alltid kontrollera ditt kvitto, skulle det vara något du undrar över så kontakta oss omedelbart. Spara kvittot för att ha till hands vid eventuella kontakter med oss.

Ångerrätt/Returer/Reklamation
Enligt Distansavtalslagen har du som kund 14 dagars ångerrätt. Ångerfristen börjar löpa från den dag du tagit emot varan. För att åberopa ångerrätt måste varan ligga obruten i originalförpackningen. Återbetalning av varans pris sker med avdrag för Emma S. kostnader vid leveransen. Kunden svarar själv för returfrakten.

För att Emma S. på bästa sätt ska kunna hantera en vara som du anser felaktig och för att du ska kunna bibehålla dina rättigheter enligt lag ska du inom skälig tid efter det att du upptäckte felet eller efter att du borde upptäckt felet meddela oss om reklamationen. Om en vara är felaktig eller felexpedierad, betalar Emma S. returfrakten.

Om du vill returnera en vara kontaktar du Emma S. kundservice på info@emmas.com och uppger ditt fullständiga namn, ordernummer samt vilka varor som ska returneras. Därefter gäller följande:

  1. Vi skickar en returordersedel till dig, som ska returneras tillsammans med varorna.
  2. Packa varan/varorna på ett sådant sätt så att de ej kan skadas under transporten och skicka paketet, tillsammans med returordersedeln, till oss. Adressen är: Emma S. AB, Birger Jarlsgatan 58, 114 29 Stockholm
  3. Vid godkänd reklamation/hävning av köp på grund av ångerrätt så återbetalar vi summan för din beställning inom 14 dagar från den dag vi erhåller varorna i retur till det kort du gjorde betalningen med.

Ändring av allmänna villkor 
Dessa allmänna villkor kan komma att ändras löpande. Du hittar alltid den senaste versionen på Emma S. hemsida. Mot denna bakgrund rekommenderar vi att du läser igenom dessa villkor inför varje köp.

Tillämplig lag
Svensk materiell rätt är tillämplig på dessa villkor och avtal mellan dig och Emma S. Eventuella tvister ska lösas av svensk domstol.

Emma S. AB (”Emma S.”) är ett svenskt aktiebolag med organisationsnummer 556775-4394.

Tvister/ODR-plattform
Om du har problem med en produkt som du inhandlat från Emma S. webshop och inte kunnat lösa tvisten direkt med Emma S. kan du skicka in ett klagomål till EU:s online-plattform för tvister, Online Dispute Resolution (även kallad ODR-plattformen).

ODR-plattformen ger näringsidkare och konsumenter möjlighet att försöka lösa tvister utanför domstol gällande varor som köpts online. Plattformen är kostnadsfri och finns tillgänglig på alla officiella EU-språk. Plattformen hittar du här: http://ec.europa.eu/odr