Kickstarta huden till våren

Missade du vår live-kväll med Emma och Amandas bästa beautytips för att kickstarta våren? Här kommer alla tips.

Vårstäda huden

Vi kickstartar den nya säsongen med en ordentlig vårstädning av huden. Treatment enzyme peel gör verkligen jobbet och tar bort döda hudceller och fnas. Passa på att exfoliera med syror innan den starka solen tittar fram på riktigt, men glöm inte att använda solskydd under dagen. Vill du kan du fortsätta använda dina syror året om, men välj då gärna ett högre solskydd och undvik att visas i solen mitt på dagen. En djuprengörande mask som passar året runt är purifying mud mask, som ”dammsuger upp” smuts och orenheter från porerna och ger hyn vacker lyster.

Amanda tipsar: Om man som jag, tycker om att fuska fram lite färg i ansiktet under våren, så är det toppen att först exfoliera hyn innan man applicerar sin brun utan sol. Resultatet blir jämnt och håller längre.

Minska synligheten av porerna

På våren kan det kännas som att porerna syns ännu mer, precis innan man får lite färg i ansiktet. Då är ingrediensen Niacinamid (Vitamin B3) din bästa vän. Den minimerar synligheten av porer samtidigt som den jämnar ut hudtonen och ger dig en klarare och fräschare hy.

Emma tipsar: Jag använder treatment niacinamide formula hela sommaren, både morgon och kväll. Den reglerar hudens sebumhalt och min blandhy som brukar vara lite sämre på sommaren har håller sig i schack med hjälp av Niacinamiden.

Boosta huden med fukt (och glöm inte spf!)

Med ny säsong och väderomväxlingar är det lätt hänt att huden hamnar i obalans. Även om den kalla och torra luften är borta så kan hyn ändå kännas torr och grå, så fyll gärna på med massor av fukt. Ett skönt serum anpassat efter din hudtyp och en dagkräm som återfuktar med hjälp av fukt eller fett beroende på din hudtyp. Använd gärna en dagkräm med spf för att skydda huden mot solen.

Ge kroppen lite extra omvårdnad

Helt plötsligt är månaderna med stora varma kläder över och suget efter bara ben kickar in. Då kan det vara skönt att torrborsta kroppen för att få fart på blodcirkulation och sedan klappa in huden med en mjukgörande body oil. För att välkomna våren ytterligare kan man också byta parfym, från vinterns lite tyngre dofter till en lättare med toppnoter som frisk Rosépeppar  och Bergamott.

Amanda tipsar: Gör en miljövänlig och enkel body skrubb själv genom att blanda din favorit body wash med vanligt strösocker. Sockret exfolierar kroppen på ett skonsamt sätt och du blir alldeles len efteråt.

Dags för lite färg

Pigga upp med ett färgglatt nagellack i korallrött, en av våra favoritfärger är ”Essie – Meet me at sunset”. Passa på att ge ansiktet lite färg också med ett fint läppstift och lite bronzing puder över kindbenen.

Emma tipsar: När våren och solen är framme brukar jag alltid sminka mig i dagsljus för att få ett så naturligt resultat som möjligt. Det är lätt hänt att man tar för mycket i ljuset av badrumslamporna.

Se hela liven med Emma och Amanda här.