Höstens hudvårdsmåsten.

Jag älskar hösten. För mig är augusti mer av en nystart än den första januari. Visst är semester och sommar skönt, men jag mår egentligen bäst av rutiner. Jag gillar att sätta klockan och komma upp på morgonen, boka in mina pass på gymmet igen och komma tillbaka till stan. Även min hud mår mycket bättre på höst och vinter av någon konstig anledning, om det har med rutiner att göra vet jag inte, men bättre blir den.

Innan du drar igång med jobb eller skola kan det vara bra med en riktigt storstädning av sommarhuden och få en frisk och fräsch start. Få bort döda hudceller och gammal solbränna och verkligen boosta upp den med massor av fukt och lyster. Introducera lite nya produkter i rutinen som t.ex. aktiv retinol under natten och stärk upp huden inför vintern. Kanske till och med boka in en ansiktsbehandling hos ett proffs för att få lite extra hjälp.

Här kommer ett par viktiga hudvårdstips och produkter som jag tycker är perfekta att introducera i din nya höstrutin. Tro mig, du kommer att se skillnad efter ett par veckor med hjälp av de här produkterna.

Ta bort döda hudceller med treatment enzyme peel. 1 minut en gång i veckan för att få fram den där fina grunden. Alla produkter går in bättre i huden om du skonsamt tar bort döda hudceller.

Lägg en djuprengörande och återfuktande lermask i 5–10 minuter 2 ggr i veckan. Purifying mud mask ”dammsuger” upp smuts och orenheter från huden och ger faktiskt också lyster med hjälp av lätta lystergivande pigment.

Introducera treatment niacinamide formula varje dag. Jag har den som ett första steg i min hudvårdsrutin på morgonen. Den ger min hy superfin elasticitet och jobbar med att minska synligheten av förstorade porer. Efter niacinamiden lägger jag mitt serum, ögonkräm och dagkräm.

Värm ett par droppar botanical glow oil och klappa in över ansikte och hals. Ger helt magiskt fin lyster och fukt. Oljan kan du använda helt själv eller över din dagkräm och makeup.

På kvällen använder jag min nya retinol facial oil som ett första steg på huden efter rengöring. Kanske varannan kväll till en början. Den innehåller Retinoate som är en form av retinol som passar även känslig hy.

Retinol är en magisk ingrediens som påskyndar cellförnyelsen och stärker huden. Över retinololjan inför natten lägger jag även en nattkräm, men du kan också använda bara oljan om huden känns tillräckligt mjuk och återfuktad.

En reparerande nattmask är också skön att köra då och då. Overnight repair mask innehåller ett algextrakt som stärker huden och ingredienser som ger massor av fukt.