Hemmafest – Emmas nyårsmakeup

I år kommer vi kanske inte att fira nyår som vi brukar, och även om firandet blir i mycket mindre skala så kan det ju vara festligt att klä upp sig och lägga en snygg makeup. Själv hittar jag en hel del inspiration från olika proffs på sociala medier och en favorit är den engelska makeupartisten Mary Greenwells Instagram. Jag jobbade med Mary under 90-talet och hon får allt att se så lätt ut. Hon jobbar alltid mycket med  fingrarna när hon lägger makeup, något som jag själv tagit efter sen många år.

Så här lägger jag årets nyårmakeup med inspiration från en av hennes tutorials:

  1. Se alltid till att börja med en väl rengjord, peelad och ordentligt återfuktad hy. Sensitive day cream funkar som en perfekt bas under makeup och skapar en silkeslen yta. En favorit hos många makeupartiser.
  2. Grunda med att applicera en primer på väl rengjort och återfuktat ansikte. Den här från Armani fungerar bra tillsammans med efterföljande crème-produkter.
  3. Neutralisera hudtonen och ge lyster med en CC cream. Använd gärna fingrarna när du applicerar för en naturlig look. Den här från Chanel trollar bort allt det röda och jämnar ut, utan att du ser sminkad ut.
  4. Borsta upp ögonbrynen med en liten borste för att ta bort eventuell foundation och ge en fin form.
  5. Dölj, men bara där du behöver. Applicera även din concealer med fingrarna så att den smälter in i huden.
  6. Ger ditt ansikte lite mer definition med hjälp av contouring. Jag är väldigt sugen på att testa detta krämiga countouring stick från Westman Atelier. Applicera under kindbenen och blenda in uppåt.
  7. Jag älskar även rouge i crèmeformat. Le och dutta på ”äpplet”, kindens topp. Använd fingrarna och dutta in färgen. Låt den gärna gå lite mer uppåt så att den möter concealern och blendas in.
  8. Jag fortsätter på temat créme och använder en flytande highlighter över kindben. Jag föredrar en mjukare variant som inte glittrar så mycket.
  9. Definiera ögonen för en mer öppen och intensiv blick. Jag älskar Mac cosmetics brick i färgen Semi-sweet times nine. Välj den rödbruna skuggan och applicera över hela ögonlocket. Även här kan du använda fingrarna för att dutta in färgen. Använd sedan en smalare ögonskuggeborste och rama in ögat med en av de mörkare skuggorna.
  10. Jag avslutar med min absoluta favoritmascara ”Le Volume de Chanel Waterproof mascara” i färgen brunt.