Hej semester och lata dagar..

 

… med färre måsten. Hur skönt det än är med en lite lösare passform både på mina kläder och på vad jag anser hamnar inom ramen för det jag måste göra under min ledighet så finns det en sak jag aldrig slarvar med och det är min rengöringsrutin. Jag älskar känslan att efter en lång dag på stranden ta den där härliga duschen, rengöra huden i flera olika steg och sen smörja in mig ordentligt. Och det lönar sig faktiskt att ta hand om huden på sommaren också.

Här kommer min rengöringsrutin.

  1. Jag börjar alltid att med att massera in en liten mängd melting cleansing balm på torrt ansikte och hals för att lösa upp resterna av dagens solskydd och andra orenheter. Efter att jag masserat in detta underbara, oljebaserade balm en liten stund så tillsätter jag ljummet vatten och masserar igen vilket gör att den smälter och förvandlas en mjuk rengöringsmjölk. Perfekt produkt att rengöra effektivt utan att torka ut.
  2. Efter min oljebaserade rengöring så använder jag cleansing facial wash som är en löddrande ansiktstvål som ger den där riktigt fräscha känslan. Jag tar en ärtas storlek, löddrar upp den mellan händerna och masserar sedan in den i ansiktet och på halsen för att sedan skölja av den. Nu har jag gjort en s.k dubbelrengöring.
  3. Som sista steg i min rengöringsrutin använder jag jasmine facial toner som är ett ansiktsvatten som balanserar hudens ph-värde och gör den mjuk och behaglig. Jag häller lite av produkten på en bomullstuss och sveper över ansiktet. Eller så häller jag lite av tonern i ena handflatan som jag sedan klappar in med båda händerna i hela ansiktet och ner på halsen.

Den här rengöringsrutinen håller min sommarhy i perfekt form, redo för  både osminkade bad och långa luncher i solen.