Hej då torr vinterhy!

Vintern här i Skandinavien kan vara tuff för även den mest hälsosamma huden. Jag tenderar att spendera alldeles för mycket tid inomhus (i år mer än någonsin!) och när jag är ute i kylan kännas det som att huden är ett par storlekar för liten. Den kan bli både irriterad och stram, och jag har med åren lärt mig att jag måste byta ut mina hudvårdsprodukter under den kalla vintern. En sak som alltid är viktig är att hålla huden återfuktad och kanske använda lite mer kräm än vad du gör på sommaren. En torr hy behöver helt enkelt lite mer av allt.

De här produkterna håller min hud glad i vinter:

Cleansing oil. Se till att du använder en rengöring som inte torkar ut huden. Jag älskar allt som är oljebaserat under vintern och min cleansing oil tar skonsamt bort smuts och makeup samtidigt som huden blir len och återfuktad. Massera in över torrt ansikte och hals, och skölj sedan av med ljummet vatten.

Treatment enzyme peel. Min bästsäljande enzympeeling med AHA- och BHA-syror tar bort alla torra, döda hudceller på bara 1 minut. Dina efterkommande återfuktande produkter kan dessutom tränga ner bättre i huden och göra sitt jobb. Använd en gång i veckan för att få tillbaka lyster i huden.

Treatment overnight repair mask. Jag använder min reparerande nattmask 3–4 gånger i veckan under vinterhalvåret. Massera in ett tjockt lager på väl rengjord hy och sov med masken på (och nej, den kladdar inte på kudden…). Tvätta ansiktet som vanligt på morgonen.

Moisturising intense cream och serum. Två superåterfuktande produkter som du kan kombinera fritt. Se till att använda serumet innan din fuktkräm både morgon och kväll. Är du väldigt torr kan du klappa in ett lager serum, vänta ett par minuter för att låta huden absorbera, och sedan klappa in ett lager till för att verkligen ”mätta” huden.

Soothing facial mist. En återfuktande och lugnande ansiktsmist med bl.a. Hyaluronsyra, Glycerin och Niacinamid som är perfekt att använda under dagen för att motverka torr hy. Går utmärkt att använda även ovanpå din makeup.