Fyra enkla steg till sotade ögon!

Vad passar bättre än klassiska sotade ögon till nyår? Sotade ögon är en look som passar nästan alla, men det kan vara svårt att få till det riktigt snyggt själv. De här enkla stegen hjälper dig snabbt att få till en dramatisk look med bara fyra produkter:

EmmaS-Smokey-eyes

  1. Grunda med att lägga en ljus ögonskugga över hela ögonlocket. Använd en neutral färg som kan neutralisera eventuellt röda eller blåa toner för att ljusa upp blicken och ge dig ett jämnt underlag. Den här typen av skugga brukar ofta gå under namn såsom ”Sand”, ”Tawny” eller ”Beige”.
  2. Måla därefter med en mjuk ögonpenna innanför den nedre fransraden. Använd samma penna för att dutta ut ett streck längst med både den övre och den undre fransraden. Strecket behöver inte vara rakt, men försök nå in mellan fransarna. Ett bra tips för att nå emellan de övre fransarna är att böja huvudet lätt bakåt när du målar.

EmmaS-Smokey-eyes2

  1. Forsätt med att använda en mörkt gråbrun ögonskugga, gärna med lite shimmer i. Använd en mjuk pensel som du doppar i skuggan, och skaka av överflödig färg så att du slipper spill. Använd penseln till att sudda ut dina pennmarkeringar uppåt och utåt i cirkulerande rörelser. Sudda även försiktigt med penseln under ögat.
  2. Avsluta med att lägga ett lager mascara både på de undre och de övre fransarna.

Glöm inte att återfukta huden runt ögonen med en bra ögoncreme innan du lägger din makeup för att snyggt och slätt resultat.

Sensitive eye cream, 1) Chanel Ombre Essential ”Beige”, 2) MAC eye pencil ”Ebony”, 3) Armani Eye & Brow Maestro ”Ash Blond”, 4) Diorshow Mascara ”Pro Black”