Fin inför festen

Äntligen får vi gå på vårens alla bröllop, fester och middagar igen och kanske är det till och med din stora dag som närmar sig. Själv fick jag häromveckan gå på en stor modegala och det var så kul att äntligen få klä upp sig i festklänning, fixa hår och make-up och träffa vänner som jag inte har sett på länge. Om du har en stor och viktig dag framför dig så kan det ju vara lite kul att lägga lite extra tid på förberedelserna, och det finns ett par saker du kan tänka på så att du slipper stressa dagarna innan. Mitt första och viktigaste tips är att helt enkelt börja i god tid så att när dagen väl kommer kan du fokusera på att bara njuta!

4 veckor före:

Hudvårdsrutin: Om du inte redan har en bra hudvårdsrutin så är det bra att skaffa en nu. Var noga med rengöring morgon och kväll. Satsa på en skonsam och rengörande olja som inte torkar ut din hy och avsluta med en löddrande ansiktstvål. Har du inte använt serum tidigare så kanske det är dags att investera i ett nu som passar din ålder och hudtyp. Börja helt enkelt att lägga lite mer tid på din hy.
Hår och naglar: Fundera redan nu på om du vill göra fixa håret eller naglarna. Färga, klippa ny frisyr eller göra manikyr? Dags att redan nu boka tid i så fall!
Proffshjälp: Behöver du hjälp med hår och makeup på själva bröllopsdagen? Då är det dags att boka tid och ha ett planeringsmöte.

3 veckor före:

Proffsbehandlingar för ansiktet: Om du vill göra en ordentlig behandling av huden inför den stora dagen så kan det vara bra med ett första besök nu. Det är att rekommendera att vara ute i god tid för att se hur din hy reagerar. Gör absolut inga avancerade behandlingar eller testa nya produkter dagen före festligheterna.
Niacinamid: Ett tips är att smörja in ansiktet med treatment niacinamid formula morgon och kväll (om du inte redan gör det). Den håller huden i balans, förbättrar elasticitet och gör att dina porer blir mindre synliga.
Solbrun eller inte: Många festklänningar visar ju lite mer hud och vill du ha lite färg innan så kan det vara bra att testa en soldusch eller smörja med dina BUS-produkter redan nu. Då vet du hur mycket färg som är lagom för dig.

2 veckor före:

Skor: Är skorna helt nya kan det vara klokt att nu börja gå in dom lite där hemma. Får du ont i trampdynorna kan du köpa mjuka gel-kuddar och lägga i skon. Känner du att de skaver bör du ladda upp med genomskinliga skavsårsplåster till den stora dagen.

1 vecka före:

Hårfärgning: Färga håret redan nu för att få en fin ton. Ibland kan en toning behöva ett par dagar på sig för att bli perfekt.
Söndagsrutinen och en rejäl kroppsskrubb: En vecka innan festligheterna är det perfekt att göra min söndagsrutin. Treatment enzyme peel i en minut för att få bort döda hudceller och ge fin lyster, purifying mud mask för att städa upp lite i huden, treatment niacinamide formula för att motverka synligheten av förstorade porer. Avsluta med repairing overnight mask. Gör även en rejäl kroppsskrubb med torrborstning för att få bort döda hudceller och ge huden på kroppen ny fin lyster. Smörj sedan in med en skön lotion och olja. Warm fig and bergamot serien är min absoluta favorit.

1-2 dagar före:

Fötter och naglar: Nu är det dags att göra både händer och fötter fina. Antingen om du får hjälp av ett proffs på salong eller om du gör det själv. Fina, öppna skor kräver fina fötter och om du ska gifta dig, få en ring på fingret och hålla i en vacker bukett så är det roligt med fina naglar. OBS! Detta gäller även din partner.
No-No till nya produkter: Använd bara hudvårdsprodukter som du och din hy är bekant med. Satsa på snälla fuktgivare och mjukgörande nattkrämer. Reparing overnight mask är en jättebra nattmask som stärker huden och gör den mjuk och len.
Sov: Försök att ha lugna kvällar om du kan och gå och lägg dig i tid.

Stora dagen för festen eller bröllopet:

Upp med tuppen: Det finns inget värre än att behöva stressa när man ska göra sig fin. Ta en promenad och ät en god frukost i lugn och ro. Ibland är man kanske väldigt nervös, men en tom mage är inte bra.
Deo: Ja, man måste ha en bra deo en sådan här dag. Gärna en anti-perspirant då det kan bli varmt och även nervositet kan göra sitt. Själv älskar jag just nu vår powder fresh anti-perspirant som höll hela modegalan i värmen.
Mista: Ha med en fuktgivande mist som du kan fräscha upp dig med under dagen över din make-up. Moisturising facial mist finns i en mindre storlek som är lätt att ha med sig.
En perfekt lyster: Om du vill ha en fin lyster på din hy så klappa försiktigt in lite botanical glow oil över ansikte och kropp.

Och viktigast av allt, glöm inte att ha kul!