Emma S. x Reused Remade

Vad är Reused Remade?

Reused Remade är företaget som tar hand om textilier från hotellen och gör designade, klimatsmarta och användbara produkter för vardagligt bruk. Vi lanserades på den svenska marknaden med vår tygpåse för Systembolaget 2017 och har sedan dess vuxit snabbt inom dagligvaruhandeln. Sedan 2020 tar vi även hand om frottéer och har utvecklat en rad produkter inom wellness/beauty, tex återanvändbara rengöringspads, necessärer och hårband. Vi gör våra produkter både i eget varumärke och i private label.

Berätta om hur ni kom på idén med Reused Remade.

Iden till Reused Remade föddes då jag låg hemma sjuk i sängen med min då ganska nyfödda dotter. Jag lyssnade på radio om klimatkonferensen i Paris 2015 och det faktum att stora mängder plast slängs i haven varje år. Jag tänkte på min dotters framtid och började fundera. Kunde jag på något sätt erbjuda en produkt som alla använder varje dag i hela världen, tex en påse och kan den göras av annat material än plast eller nytillverkat tyg? När jag låg i sängen funderade jag på var det fanns stora mängder lakan och vad som händer med lakanen på hotellen när de inte längre kan användas. Tillsammans med min medgrundare Pia Walter började vi undersöka möjligheterna att ta till vara och ge den kasserade högkvalitativa textilen ett nytt liv som klimatsmart tygpåse.

Vad är era tre bästa tips för att leva mer hållbart?

Använd det du redan har längre än du tänkt, det gäller alla produkter. Använder du dina kläder dubbelt så länge så minskar klimatpåverkan drastiskt, det är det bästa du kan göra. Satsa på kläder av god kvalitet i tidlös design som du kan ha och trivas i länge. När du sedan gör dig av med dem, sälj dem eller ge bort dem så att de kan få leva vidare.

Släng inte mat! Planera dina inköp och köp inte mat du sedan måste slänga. Gör lunchlådor, frys in, bjud på restfest eller göra en restbuffé. Både din konsumtion av mat och kläder är något du enklare kan styra över och därmed bidra till en mer hållbar värld.