Emma S. Integritetspolicy

Introduktion 

Emma S. är ett svenskt hudvårdsföretag. Emma S. jobbar för att säkerställa att dina personuppgifter och din integritet skyddas vid användning av våra digitala tjänster och online butik. Vänligen observera att denna policy kan ändras och att du håller dig uppdaterad genom att besöka den här sidan.

Vem ansvarar för dina personuppgifter?

Det svenska företaget Emma S. AB är personuppgiftsansvarig och ansvarar för dina personuppgifter i enlighet Dataskyddsförordningen (GDPR).

Varför samlar vi in data?

Vi samlar in personuppgifter som du frivilligt skickar till oss då du ex. gör ett köp i vår online butik, kontaktar kundtjänst, deltar i tävlingar, anmäler dig till nyhetsbrev eller på annat sätt kontaktar oss eller interagerar med våra tjänster. Vi samlar in dina uppgifter för att fullfölja ett avtal (ex. leverera dina varor eller din faktura) eller fullfölja annat åtagande som du har tackat ja till (ex. skicka dig nyhetsbrev med tips och erbjudanden).

Vilka personuppgifter samlar vi in?

Vi samlar och lagrar de uppgifter du frivilligt skickar in till oss såsom namn, adress, e-mail eller telefonnummer. Vi sparar ej och har ej tillgång till din kreditkortsinformation eller ditt personnummer. Dessa uppgifter behandlas av våra samarbetspartners Klarna (Se, No), Paypal (Se, No, Eu) samt Stripe (Eu). Du hittar deras integritetspolicys genom att klicka på respektive företagsnamn.

Vad kan din data användas till?

  • För att skapa och behandla ditt personliga konto på emmas.com
  • För att bearbeta och leverera din order när du handlar på emmas.com
  • För att kontakta din ang. din order vid eventuella problem eller förseningar
  • För att svara på dina frågor om du kontaktar kundtjänst
  • För att göra eventuella återbetalningar eller byten
  • För att göra analyser till marknadsföringserbjudanden
  • För att skicka e-post med nyheter, tips och erbjudanden till dig som registrerat dig för vårt nyhetsbrev
  • För att informera vinnare i ev. tävlingar online
  • För att hålla kontakten under rekryteringsprocessen om du söker jobb hos oss

Vem har tillgång till din data?

Dina uppgifter kan delas internt hos Emma S. AB. Emma S. delar, säljer eller byter aldrig dina personuppgifter i marknadsföringssyften. Uppgifter som vidarebefordras till tredje part använda endast för att tillhandahålla tjänsterna ovan såsom bedrift av online butik, betalningsmetoder, leverans via speditörer och marknadsföring från Emma S. (ex. distribution av nyhetsbrev).

Var lagras dina personuppgifter?

De personuppgifter vi samlar in från dig lagras inom det europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES), men kan även överföras och bearbetas i ett land utanför EES. All sådan överföring av dina personuppgifter sker i enlighet med gällande lagstiftning och skyddas i de fallen av en s.k. ”Privacy Shield” som garanterar dig samma säkerhet som när det lagras inom EU.

Hur länge sparas din data?

Vi sparar dina personuppgifter så länge det krävs för att uppfylla ovanstående ändamål, lagliga grunder eller andra relevanta åtaganden.

Hur får jag information om/raderar mina personuppgifter?

Du har rätt att när som helst kontakta oss för att begära ut information om dina uppgifter (kostnadsfritt en gång om året). Du kan därefter be att få dem ändrade, kompletterade eller raderade. Vi kan radera samtliga uppgifter som ej som har lagstadgade krav på lagring (ex. bokföringslagen) eller om vi har andra legitima skäl är förpliktigade att spara. Du kan kontakta oss per post (Emma S. AB, Birger Jarlsgatan 58, 114 29 Stockholm), via e-post (personuppgifter@emmas.com) eller via telefon (08-35 35 18).

Om du vill radera din mailadress från vårt huvudmailregister öppnar du ett mail från oss och klickar på ”klicka här för att avsluta din prenumeration”. Vänligen observera att din mailadress kan förekomma i ett flertal maillistor (ex. VIP-lista) beroende på hur och när du registrerade dig. Vill du säkerställa att din adress raderas från samtliga listor kontaktar du oss enligt ovan.

Hur skyddar vi dina uppgifter?

Vi vidtar digitala och fysiska åtgärder för att skydda dina personuppgifter och undvika dataintrång eller obehörig access. Om dataintrång uppstår trots implementerade skyddsåtgärder kommer vi att anmäla detta till Dataskyddsinspektionen inom 3 dagar.

Har du fler frågor eller andra funderingar kring vår integritetspolicy är du varmt välkommen att maila oss på personuppgifter@emmas.com