Bästa tipsen för en perfekt sommarlyster

Vem vill inte ha en frisk och välmående hy med ett naturligt glow? Det som tidigare kallades persikohy kallas numera för lyster, men hur får man till den där naturliga fräschören i hyn? Med rätt exfoliering, massor av fukt, lite oljor och fusk kommer du en god bit på vägen.

Börja med att lägga till ett par enkla steg i din hudvårdsrutin.

  1. Börja med att hålla din hudyta slät med hjälp av en bra peeling. AHA- och BHA syror som finns i vår enzyme peel tar bort allt matt och grått i huden på en minut genom att lösa upp döda hudceller. Du ser resultatet direkt.
  2. Energiboosta din hy varje morgon med vitamin C 10 booster. Klappa in en liten mängd som ett första steg, gärna lite under ögonen också. Vitamin C ger din hy en jämnare hudton och en riktig energikick.
  3. Ge din hy massor av fukt med ett serum och en bra fuktkräm för din hudtyp. Har du inte använt serum tidigare så testa vårt moisturising serum som innehåller både medium- och lågmolekylära Hyaluronsyror. Serumet passar alla åldrar och hudtyper. När du smörjer in dig med din fuktkräm, se till att din hy blir ordentligt återfuktad och följsam. Ibland kan du behöva smörja in dig lite mer än vanligt.
  4. Kapsla in fukten med hjälp av vår botanical glow oil. Det är jätteviktigt att din skyddande hudbarriär får både fukt och fett för att må riktigt bra. Kaktusfikonfröolja, Avokado olja och Morotsolja ger din hy skyddande antioxidanter, fukt och en fantastisk lyster.
  5. Till sist, fuska lite med hjälp av en lystergivande produkt. Addera några droppar glow oil i din fuktkräm eller använd en lystergivande highlighter. Applicera på kindbenen, näsan, hakan, pannan och direkt under ögonbrynet.
  6. Ta hand om insidan också. Rätt kost, antioxidanter och bra träning kommer också ge din hy en fin lyster, och få dig att må bra!

Fin inför festen

Äntligen får vi gå på vårens alla bröllop, fester och middagar igen och kanske är det till och med din stora dag som närmar sig. Själv fick jag häromveckan gå på en stor modegala och det var så kul att äntligen få klä upp sig i festklänning, fixa hår och make-up och träffa vänner som jag inte har sett på länge. Om du har en stor och viktig dag framför dig så kan det ju vara lite kul att lägga lite extra tid på förberedelserna, och det finns ett par saker du kan tänka på så att du slipper stressa dagarna innan. Mitt första och viktigaste tips är att helt enkelt börja i god tid så att när dagen väl kommer kan du fokusera på att bara njuta!

4 veckor före:

Hudvårdsrutin: Om du inte redan har en bra hudvårdsrutin så är det bra att skaffa en nu. Var noga med rengöring morgon och kväll. Satsa på en skonsam och rengörande olja som inte torkar ut din hy och avsluta med en löddrande ansiktstvål. Har du inte använt serum tidigare så kanske det är dags att investera i ett nu som passar din ålder och hudtyp. Börja helt enkelt att lägga lite mer tid på din hy.
Hår och naglar: Fundera redan nu på om du vill göra fixa håret eller naglarna. Färga, klippa ny frisyr eller göra manikyr? Dags att redan nu boka tid i så fall!
Proffshjälp: Behöver du hjälp med hår och makeup på själva bröllopsdagen? Då är det dags att boka tid och ha ett planeringsmöte.

3 veckor före:

Proffsbehandlingar för ansiktet: Om du vill göra en ordentlig behandling av huden inför den stora dagen så kan det vara bra med ett första besök nu. Det är att rekommendera att vara ute i god tid för att se hur din hy reagerar. Gör absolut inga avancerade behandlingar eller testa nya produkter dagen före festligheterna.
Niacinamid: Ett tips är att smörja in ansiktet med treatment niacinamid formula morgon och kväll (om du inte redan gör det). Den håller huden i balans, förbättrar elasticitet och gör att dina porer blir mindre synliga.
Solbrun eller inte: Många festklänningar visar ju lite mer hud och vill du ha lite färg innan så kan det vara bra att testa en soldusch eller smörja med dina BUS-produkter redan nu. Då vet du hur mycket färg som är lagom för dig.

2 veckor före:

Skor: Är skorna helt nya kan det vara klokt att nu börja gå in dom lite där hemma. Får du ont i trampdynorna kan du köpa mjuka gel-kuddar och lägga i skon. Känner du att de skaver bör du ladda upp med genomskinliga skavsårsplåster till den stora dagen.

1 vecka före:

Hårfärgning: Färga håret redan nu för att få en fin ton. Ibland kan en toning behöva ett par dagar på sig för att bli perfekt.
Söndagsrutinen och en rejäl kroppsskrubb: En vecka innan festligheterna är det perfekt att göra min söndagsrutin. Treatment enzyme peel i en minut för att få bort döda hudceller och ge fin lyster, purifying mud mask för att städa upp lite i huden, treatment niacinamide formula för att motverka synligheten av förstorade porer. Avsluta med repairing overnight mask. Gör även en rejäl kroppsskrubb med torrborstning för att få bort döda hudceller och ge huden på kroppen ny fin lyster. Smörj sedan in med en skön lotion och olja. Warm fig and bergamot serien är min absoluta favorit.

1-2 dagar före:

Fötter och naglar: Nu är det dags att göra både händer och fötter fina. Antingen om du får hjälp av ett proffs på salong eller om du gör det själv. Fina, öppna skor kräver fina fötter och om du ska gifta dig, få en ring på fingret och hålla i en vacker bukett så är det roligt med fina naglar. OBS! Detta gäller även din partner.
No-No till nya produkter: Använd bara hudvårdsprodukter som du och din hy är bekant med. Satsa på snälla fuktgivare och mjukgörande nattkrämer. Reparing overnight mask är en jättebra nattmask som stärker huden och gör den mjuk och len.
Sov: Försök att ha lugna kvällar om du kan och gå och lägg dig i tid.

Stora dagen för festen eller bröllopet:

Upp med tuppen: Det finns inget värre än att behöva stressa när man ska göra sig fin. Ta en promenad och ät en god frukost i lugn och ro. Ibland är man kanske väldigt nervös, men en tom mage är inte bra.
Deo: Ja, man måste ha en bra deo en sådan här dag. Gärna en anti-perspirant då det kan bli varmt och även nervositet kan göra sitt. Själv älskar jag just nu vår powder fresh anti-perspirant som höll hela modegalan i värmen.
Mista: Ha med en fuktgivande mist som du kan fräscha upp dig med under dagen över din make-up. Moisturising facial mist finns i en mindre storlek som är lätt att ha med sig.
En perfekt lyster: Om du vill ha en fin lyster på din hy så klappa försiktigt in lite botanical glow oil över ansikte och kropp.

Och viktigast av allt, glöm inte att ha kul!


Helt vegansk hudvård hos Emma S!

Är du vegan, planerar att bli eller är bara nyfiken och vill göra hållbara och medvetna val vid skönhetsdisken? Då ska du satsa på vegansk hudvård, en trend som verkligen är här för att stanna. Men vad är det egentligen och hur vet du att en produkt är vegansk? Vi hjälper dig att reda ut begreppen.

Vad är vegansk hudvård?

Enkelt förklarat innebär vegansk skönhet att produkterna inte innehåller några animaliska ingredienser men inte heller sådant som producerats av djur, t ex bivax eller propolis. Ett vanligt missförstånd är dock att vegansk ansiktsvård skulle vara helt naturlig. Det stämmer inte. En vegansk skönhetprodukt kan innehålla både naturliga och syntetiska ingredienser.

Är cruelty-free och vegansk hudvård samma sak?

Inte direkt, även om de ofta går hand i hand. Cruelty-free betyder att produkterna och ingredienserna inte har testats på djur men de kan alltså innehålla t ex bivax. I EU finns strikta regler på att man inte får testa skönhetsprodukter på djur men i Kina är det tvärtom lag på att testa de flesta produktkategorierna på djur. Säljs ett märke där finns alltså risken att det har gjorts. Emma S. har alltid varit ett märke som är cruelty-free.

Finns det vegansk certifiering för hudvård?

Svaret är ja men det kan vara bra att veta att det inte finns någon lagstadgad reglering av vad vegansk hudvård är och inte heller något statligt organ som kontrollerar vem som får certifieringen. Den mest kända och även erkända är the Vegan Society där man försäkrar att produkterna både är veganska och cruelty-free.

Vad är skillnaden mellan en vegetarisk och vegansk ansiktskräm?

Vegetariansk skönhet är inte någon känd kategori men du kan jämföra det med hur en vegetarian och en vegan väljer sin mat. En vegetarian äter inte kött men dricker t ex mjölk och kan använda honung medan en vegan inte konsumerar någonting som kommer från eller har producerats av ett djur.

Veganska favoriter till ansikte och kropp

Hos Emma S. hittar du svensk vegansk hudvård där varje ingrediens är noga utvald. Några produkter där det är vanligt med bivax är t ex ansiktsmasker, rengöringsbalmer och handkrämer. I vår Repairing Overnight Mask är det peptider, havreolja och sheafruktsolja som ger den fina effekten, i Melting Cleansing Balm finns istället aprikoskärnolja, rapsolja och glycerin och i Warm Fig & Bergamot Hand Cream hittar du nyponrosolja, rapsolja och sheasmör. Vanliga ingredienser i hudvård som förekommer både med animaliskt ursprung och syntetiskt är glycerin och retinol. De varianter som finns i våra produkter, t ex i nya Hydrating Sun Protection SPF 50 och i Retinol Facial Oil, är framtagna i laboratorium.