Vi svarar på era frågor om våra serum och boosters

Ibland kan det vara svårt att veta hur man ska använda alla hudvårdsprodukter i badrumshyllan och kanske framförallt när det gäller produkter som inte är vanliga dag-, natt- eller ögonkrämer. Alla våra serum ingår i våra olika hudvårdsserier moisturising, ageless och ultimate och rätt serum väljer man efter hudtyp och ålder. Våra ”boosters” kan du sen på olika sätt kombinera med din valda hudvårdsserie. Vi får ofta frågor från er när det kommer till hur man ska använda våra serum och boosters och här har vi valt ut några av dom vanligaste.

”Ska jag använda både serum och boosters?”

Det beror lite på vilken booster du ska använda… vitamin c10 är en booster  som kan kombineras med alla våra serum och appliceras då som ett första steg innan ditt serum. Använder du vår booster som heter  calming serum så har du kanske röd, känslig och irriterad hy och då rekommenderar vi att du hoppar över ditt serum i hudvården och går direkt på dag- eller nattkrämen. Vår booster retinol facial oil är en perfekt kvällsprodukt och trots att den är en olja så lägg den närmast huden på kvällen som ett första steg. Eftersom man kanske inte använder retinololjan varje kväll så kan du dom kvällar du inte använder retinololjan istället ta ditt vanliga hudvårdsserum. Oavsett om du använder retinololjan eller ett serum (ageless, ultimate eller moisturising ) så avsluta med din nattkräm. Kom ihåg att det finns  sju morgnar och sju kvällar i veckan och kom ihåg att du behöver inte ha en exakt likadan hudvårdsrutin varje morgon och kväll.

”Vilket serum funkar i sommar med solen på näsan?”

Om man vet med sig att man ska vistas i solen så rekommenderar jag att våra ageless- och ultimate serum används på kvällen då båda innehåller retinol. Även vår booster retinol facial oil rekommenderar jag att man använder på kvällen. Under dagen om du ska vistas i solen kan vårt moisturising serum och vår vitamin c10 booster vara en bra kombination. Det viktigaste är dock att om du ska vistas i solen se till att ha ett högt solskydd på näsan. Våra hydrating sun protection har både spf 30 och spf 50 i sig.

”Tips på hur man kan inkludera botanical glow oil i hudvårdsrutinen”

Botanical glow oil kan användas på flera olika sätt i hudvårdsrutinen. Det vanligaste är nog ändå som ett sista steg dvs efter vitamin c10 booster, serum och dagkräm för en perfekt lyster. Botanical glow oil kan också användas helt ensamt, men gärna med ett solskydd om du ska vistas i solen. Ett tredje sätt är använda oljan är att klappa in en liten mängd över makeup för en fin lyster eller lite då och då under dagen för att pigga upp huden. Man blir liksom bara fin!

”Vilka serum och boosters bildar en superduo för olika åldrar”

Istället för att dela in i olika åldrar så ska man nog hellre titta på olika hudtillstånd.

”I have very red skin. What product should I use?”

If you have very red skin, do try our “calming serum” it works wonders on redness. Combine it with our blue sensitive series.

”Har ni något serum som INTE innehåller olja?”

Ja det har vi! Vårt moisturising serum är helt oljefritt och likaså vår vitamin c10 booster och calming serum är inte oljebaserade. Sen är det väldigt lite olja i vårt ageless serum och ultimate serum också.

 ”Jag är 53 år och har bra hud, men ganska solskadad. Vilken olja ska jag ha?”

Om du har solskadad hy så rekommenderar vi att du använder vitamin c10 booster på morgonen och retinol facial oil på kvällen. Vitamin c10 jobbar med att minska pigmentering orsakad av solskador och retinol stärker huden. Sen rekommenderar vi även vår treatment niacinamide formula som jobbar mot pigmentering och viktigast av allt, använd vår hydrating sun protection spf 50 om du ska vistas i solen.

”Can I use two serums? I use the soothing serum, but I also have the yellow one that I like to use”

Yes, you can use both serums together. I would use the calming serum in the evening and the yellow vitamin c10 booster in the morning.


Emmas bästa feelgood tips

Att hitta lite tid varje dag till att ta hand om min hy är för mig en självklarhet. Jag rengör huden morgon och kväll, smörjer in mig med mina favoritprodukter och ibland ger jag huden lite extra kärlek med en peeling eller mask. Även om hudvård faller sig naturligt i min dagliga rutin så finns det många andra saker som också får mig att må riktigt bra. Här kommer ett par ”feelgood” tips från mig.

 1. Försök mobil-detoxa då och då – Tysta notiser efter en viss tid på kvällen och ta en promenad någon gång utan både mobil, musik, poddar eller annat i öronen.
 2. Ok, jag vet att det här tipset kan vara svårt att ta till sig om du har små barn, men ta sovmorgon på helgerna om du kan. Jag har själv svårt för att sova länge, men ibland tvingar jag mig till att ligga kvar en stund och blunda för att somna om. Jag lyckas inte alltid men ibland när jag gör det är det en riktigt skön återhämtning.
 3. Träna – Jag gör alltid en plan för veckan där jag hittar tid för rörelse och bestämmer den där promenaden på lunchen en dag, bokar de där passen som jag vill köra på gymmet eller liknande. Det behöver verkligen inte vara varje dag, men att ha tre saker i veckan inbokade hinner jag alltid med.
 4. Skriv ner tre saker som du är tacksam över – Jag gör det inte varje kväll, men det är nyttigt att göra ibland. Det behöver inte vara något stort utan små saker som man kanske tar för givet. Jag har köpt en fin liten anteckningsbok som jag har på nattduksbordet.
 5. Boka in vardagsdejter med kompisar efter jobbet – Det kan vara en bio, en promenad, eller en snabb AW. Det behöver inte vara så avancerat att bara checka in med kompisar då och då.

Har du problem med fet och oren hy?

Fet eller vad som också brukar kallas oren hy beror oftast på att huden har en överproduktion av fett i talgkörtlarna. Den här överproduktionen kan bero på många olika saker, men den vanligaste är att det är hormoner som spökar, men det kan också vara ärftligt eller att du helt enkelt använder fel hudvårdsprodukter.

När man har en överproduktion av talg så är det lättare att få pormaskar, finnar och ibland så illa att det blir ett sjukdomstillstånd i huden – akne.

Om du misstänker att du har akne så är det alltid bäst att konsultera en hudvårdsläkare, men om du har fet hy generellt så finns det ett par enkla saker som du kan tänka på när det kommer till hudvård. Här kommer ett par tips från oss.

 • Glöm inte fukten. Många med fet och oren hy torkar ofta ut den för mycket vilket leder till att huden börjar producera ännu mer talg för att kompensera. Satsa i stället på produkter som ger din hy massor av fukt men kanske innehåller mindre fett och oljor. Som dagkräm, serum och ögonkräm är vår moisturising cream gel, moisturising eye gel och helt oljefria moisturising serum perfekta produkter för en fet hy.
 • Håll huden ren. Slarva inte med rengöringen men använd inte för uttorkande produkter. Vår cleansing facial wash är en löddrande ansiktstvätt som passar de flesta hudtyper och gör rent utan att torka ut.
 • Kläm inte. Vi vet att det kan vara svårt att låta bli, men det blir oftast bara värre om man försöker klämma finnar och pormaskar själv. Du riskerar dessutom att dras med fula ärr som kan vara mycket svårare att bli av med i efterhand.
 • Peela försiktigt… För att inte irritera huden så är det bäst att undvika skrubbkorn i ansiktet och i stället använda peelingkrämer med syror för att få bort orenheter. Vår treatment enzyme peel kan användas 2 gånger i veckan för att hålla huden i bra balans och även jobba mot att lösa upp talg i porerna.
 • Minska stora porer. Treatment niacinamide formula ser till att elasticiteten i huden blir bättre och att porerna drar ihop sig. Det i sin tur kan hjälpa till att motverka plitor och finnar. Smörj gärna in både morgon och kväll innan serum, dag- och nattkräm.
 • Djuprengör. Lägg en rengörande ansiktsmask då och då. Vår purifying mud mask gör verkligen rent på djupet, men då den också innehåller fuktgivande ingredienser så torkar den inte ut huden som många andra lermasker gör.
 • Sminka gärna över eventuella plitor och finnar under dagen med ett vårdande mineralbaserat makeup puder. När man inte ser dom så brukar man inte pilla. Men kom även ihåg att hålla dina makeup borstar rena och fräscha.