Årets julkalender är här

Äntligen startar vi årets julkalender med luckor hela vägen fram till julafton! Bakom varje lucka gömmer sig ett unikt erbjudande på några av våra absoluta favoritprodukter.

Handla julklappar till vänner och familj, eller hitta någonting härligt till dig själv. Handla aktuell lucka här.

Kommande luckor:

Vi vill gärna uppmuntra till en mer medveten konsumtion och har därför valt att visa kommande luckor, så att du bättre kan planera dina köp. Kanske hittar du någon av dina favoriter?


Hur vet jag vilken hudtyp jag har?

Vare sig du står vid en hudvårdshylla på varuhuset eller sitter framför datorn och tittar på nya produkter till rutinen är det nästan alltid en fråga som dyker upp: Hur vet jag vilken hudtyp jag har? Det är inte så krångligt att ta reda på som man kan tro. Vi guidar dig.

Normal, känslig, torr, blandad eller fet? Vi föds med en viss typ av hy men faktorer som ålder, stress, väder, kost och produkterna du använder påverkar hela tiden hudens tillstånd och därför även dess behov. Så hur vet jag vilken hudtyp jag har?

Kika här för några vanliga kännetecken:

  • Känslig hy blossar lätt upp och rodnar ofta. Den kan klia, kännas skör och vara stram.
  • Mogen hy har fina linjer, rynkor och många gånger pigmentfläckar. Den har sämre spänst och elasticitet, blir snabbt torr och efter klimakteriet kan den kännas extra skör och mycket uttorkad.
  • Fet hy kännetecknas av förstorade porer, den blir snabbt glansig och får lättare pormaskar och finnar.
  • Torr hy är ofta tunn med små porer, det dyker upp små torrhetslinjer lite här och var och den kan upplevas stram. Då den har sämre skyddsbarriär kan den också vara eller lätt bli känslig.
  • Blandad hy/kombinerad hy är flera hudtyper i en. Vanligast är fetare t-zon som snabbt blir blank medan det är normal till torr hy på kinder och hals.

Oavsett vilken av hudtyperna här ovan du har finns en basuppställning i rutinen vi rekommenderar alla att ha. Där ingår rengöring, peeling och dagcreme. En effektiv och mild rengöring att använda morgon och kväll är sköna Cleansing Oil som fungerar på allt från torr till kombinerad hy. Föredrar du en löddrande variant? Även Cleansing Facial Wash passar alla. En skonsam peeling som städar rent från döda hudceller är Treatment Enzyme Peel. Trots att den bara ska ligga på någon minut får du otroligt fin och fräsch lyster. Får du lätt plitor? Denna hjälper dig att förebygga. Använd någon gång i veckan.

För att du ska få ut det bästa av din rutin är det bra att anpassa dagcreme efter hur din hud mår nu. Kanske allt fungerar fint och känns bra? Då behöver du inte ändra något. Märker du att huden har förändrats? Blivit torrare eller kanske känsligare? Plötsligt fått fler plitor? Dykt upp fina linjer? Det behöver inte betyda att du måste slänga ut hela rutinen. Ibland räcker det med enkla justeringar.

Här är några tips!

Har du haft det stressigt en period eller har du kanske gått lite hårt fram med syror? Då kan huden upplevas som extra känslig. Backa på aktiva ingredienser och välj milda snälla produkter. Det får du med Sensitive Day Cream som ger fukt och lindring samtidigt som den hjälper till att bygga upp hudbarriären. För en välgörande boost finns nya Calming Serum som dämpar irritationer och synligt minskar rodnader. Den är perfekt att lägga till när huden reagerar på bistert väder.

Mogen hy behöver mer näring och fukt men också aktiva ingredienser som håller cellproduktion och förnyelseprocess igång. Det är precis vad den får med produkterna i Ultimate-serien. Här finns Ultimate Day Cream som ger solskydd med SPF 15.

Börjat se ålderstecken? Då är Ageless Day Cream SPF 15 perfekt, en skyddande dagcreme som förebygger fina linjer samtidigt som huden får naturlig lyster, jämnare hudton, skydd mot UV-strålar och en bra dos fukt.


Oberoende effektstudier – Moisturising Cream Gel

Resultat från oberoende studier

Utöver de studier som finns på varje enskild ingrediens har vi dessutom låtit nya moisturising cream gel genomgå effektstudier på ett oberoende testinstitut.

Moisturising cream gel testades under tre veckors tid på kvinnor mellan 30–73 år. Testpersonerna använde produkten morgon och kväll och följande resultat erhölls för fukthalt och hudbarriär:

  • Hudens fukthalt förbättrades signifikant i jämförelse mot initiala värden före testperioden.
  • En signifikant starkare hudbarriär kunde påvisas i jämförelse mot initiala värden före testperioden.

Läs mer och shoppa moisturising cream gel här. 

 


Emma S. x Reused Remade

Vad är Reused Remade?

Reused Remade är företaget som tar hand om textilier från hotellen och gör designade, klimatsmarta och användbara produkter för vardagligt bruk. Vi lanserades på den svenska marknaden med vår tygpåse för Systembolaget 2017 och har sedan dess vuxit snabbt inom dagligvaruhandeln. Sedan 2020 tar vi även hand om frottéer och har utvecklat en rad produkter inom wellness/beauty, tex återanvändbara rengöringspads, necessärer och hårband. Vi gör våra produkter både i eget varumärke och i private label.

Berätta om hur ni kom på idén med Reused Remade.

Iden till Reused Remade föddes då jag låg hemma sjuk i sängen med min då ganska nyfödda dotter. Jag lyssnade på radio om klimatkonferensen i Paris 2015 och det faktum att stora mängder plast slängs i haven varje år. Jag tänkte på min dotters framtid och började fundera. Kunde jag på något sätt erbjuda en produkt som alla använder varje dag i hela världen, tex en påse och kan den göras av annat material än plast eller nytillverkat tyg? När jag låg i sängen funderade jag på var det fanns stora mängder lakan och vad som händer med lakanen på hotellen när de inte längre kan användas. Tillsammans med min medgrundare Pia Walter började vi undersöka möjligheterna att ta till vara och ge den kasserade högkvalitativa textilen ett nytt liv som klimatsmart tygpåse.

Vad är era tre bästa tips för att leva mer hållbart?

Använd det du redan har längre än du tänkt, det gäller alla produkter. Använder du dina kläder dubbelt så länge så minskar klimatpåverkan drastiskt, det är det bästa du kan göra. Satsa på kläder av god kvalitet i tidlös design som du kan ha och trivas i länge. När du sedan gör dig av med dem, sälj dem eller ge bort dem så att de kan få leva vidare.

Släng inte mat! Planera dina inköp och köp inte mat du sedan måste slänga. Gör lunchlådor, frys in, bjud på restfest eller göra en restbuffé. Både din konsumtion av mat och kläder är något du enklare kan styra över och därmed bidra till en mer hållbar värld.