Resultat oberoende effektstudier, Calming Serum

Resultat från oberoende studier

Oberoende studier har visat att calming serum efter sex veckors användning minskar hudrodnad och irritation i huden, stärker hudbarriären och förbättrar fukthalten. Studien utfördes på ett oberoende institut på 30 personer mellan 25 –73 år som använde serumet under sex veckor morgon och kväll.

Före- och efter Calming Serum

Före och efter studien togs bilder på specifika partier på hudytan där rodnad förekommer.

Testperson 1. Röda markeringar visar hudrodnad.

Testperson 2. Röda markeringar visar hudrodnad.

 


Emma S. nya Booster-serie

Emma S. nya booster-serie består av olika effektiva serum och oljor som kan kombineras med Emma S. övriga produkter. Perfekta att använda innan ditt serum eller fuktkräm för att boosta din hudvårdsrutin!

Calming serum

Lugnar och balanserar en känslig eller irriterad hud. Ett lätt, fuktgivande och parfymfritt serum som stärker din hudbarriär och synligt minskar hudrodnad.

Välj om din hy är känslig, irriterad eller reaktiv.

”Serumet som räddar min hud när den är irriterad, röd eller i obalans. Jag väljer att klappa in några droppar morgon och kväll direkt efter rengöring. Den vattenbaserade formulan absorberas på nolltid!” – Emma

Se resultat och före- och efterbilder från oberoende studier här.

Botanical glow oil

Lystergivande ansiktsolja med sju olika Botaniska oljor som direkt ger dig en fräsch ton, vårdar, reparerar och mjukgör din hy.

Välj om din hy är torr, glåmig, saknar lyster eller om du helt enkelt bara älskar lyster!

”Ett par droppar av den här lyxiga oljan ger min hy naturligt vacker lyster och återfuktning. Just nu använder jag den varje dag i slutet av morgonrutinen för att kapsla in fukt och få en härligt fräsch ton.” – Emma

Retinol facial oil

Effektiv men skonsam retinololja som som påskyndar cellförnyelsen, reducerar fina linjer och reparerar huden.

Välj för en jämnare, fastare och slätare hy.

”Supereffektiv retinololja som på bara 4 veckor ger ett fantastiskt resultat! Jag väljer att inkludera den i min kvällsrutin efter calming serum, men innan nattkräm eller nattmask” – Emma

Se resultat och före- och efterbilder från oberoende studier här. 


Hur man skapar en doft.

Jag har alltid kopplat dofter till olika minnen och en viss doft kan verkligen ta mig tillbaka i tiden. När jag skapade mina två egna dofter tog jag inspiration från två helt perioder i mitt liv med två olika känslor – båda för mig lika underbara.

Rue de Varenne

Min första doft där jag hämtat inspiration från åren jag bodde i Paris. Tillsammans med parfymören Aurelian Guichard skapade vi en varm doft som man vill vara nära med några av mina favoritdoftnoter som Apelsinblomma, Liljekonvalj, vit mysk och ljus mocka.

”Rue de Varenne är min go-to doft som alltid får mig att känna mig bekväm, vacker och lugn. Den får mig att känna mig trygg och självsäker.”

 

Barrow Street

Doften där jag hämtat inspirationen från en av de mest energifyllda städer som finns – New York. Toppnoterna består av frisk Rosépeppar som kryddats med Mandarin och Bergamott. Lummiga, gröna mellannoter och Mysk sveps in i varm och sofistikerad Vetiver. Här jobbade jag tillsammans med parfymören Shyamala Maisondieu i Paris.

”Barrow street är en doft jag använder när jag verkligen vill ha energi och när jag vill ha den där kommentaren – Vad är det för doft du använder?
Den får mig att känna mig unik och stark.”

 


Känslig och irriterad hy? Här är våra bästa tips!

Har du kinder som kliar? Får du lätt röd hy i ansiktet? Känns huden som att den krympt? Då har du troligtvis en känslig hy. Det kan upplevas som att gå på ett minfält där allt från ”fel” ingredienser till varmt vatten direkt får den att reagera. Du är verkligen inte ensam. Fler och fler upplever att de har känslig hud idag. Men visste du att det inte är en hudtyp, utan ett hudtillstånd? Det är bra nyheter! Det betyder nämligen att det går att hjälpa huden att komma i balans igen.

Varför får man känslig hy?

Den bakomliggande orsaken till att du får känslig hy kan variera mellan allt från för starka rengöringsprodukter eller överanvändning av syror till långvarig stress. Den gemensamma faktorn är att hudens eget försvar av någon anledning säger stopp. Den klarar inte av sitt jobb. Skyddsbarriären har blivit försvagad vilket får huden att reagera kraftigare på kyla och värme, ej önskvärda ämnen kan ta sig in i huden och viktig fukt försvinner snabbare.

Vad du kan göra för att återställa huden?

Välj produkter med omsorg. Leta efter ingredienser som är lugnande och återfuktande genom hela rutinen. En fin och mild rengöring utan parfym är mjölkiga Eye Makeup Remover som är så mild att du kan använda den i hela ansiktet. Bra ansiktskräm för känslig hy är behagligt svalkande Sensitive Day Cream där naturliga oljor från bla Ängskrasse och Bomullsfrön lugnar och lindrar. Det är också smart att satsa på något som stärker barriär och kärl. Nya Calming Serum med Niacinamid och Allatoin gör precis så. Den här sköna välgöraren är bevisat effektiv på att minska hudrodnad och irritation samtidigt som den bättrar på fukthalten. Några droppar under din creme morgon och kväll gör verkligen skillnad.

Här är fler tips för dig med känslig hy:

  • Dra ner temperaturen på vattnet vid ansiktstvätt men också när du duschar.
  • Skydda alltid huden i solen och välj solskydd formulerad för känslig hy.
  • Ta det lugnt med peeling. Undvik starka syror och fysiska peelingar med korn. Mildare enzympeelingar kan fungera men testa gärna på en liten hudyta först.
  • Ställ undan parfymerade produkter, även de med naturliga ingredienser. De kan innehålla eteriska oljor som kan trigga stressad hy. Här hittar du alla Emma S. parfymfria produkter.
  • Ge dig tid för träning. Det minskar antalet stresshormoner i kroppen vilket i sin tur motverkar inflammationer.
  • Var uppmärksam på om det finns livsmedel du reagerar extra på men lägg gärna till mat med mycket antioxidanter. Det hjälper huden att motverka inflammationer från insidan.

Emmas tips!

”När huden inte mår riktigt bra så brukar jag ta ett steg tillbaka och ta bort de produkter som är mest aktiva under en period så att huden får tid att lugna sig.”

Tänk på! Är huden känslig och du får finn-liknande plitor tillsammans med rodnader kan det vara rosacea. Det finns många bra produkter som fungerar fint och lindrar även här men du bör alltid kontakta en hudläkare för korrekt diagnos.


Få bort rynkor och fina linjer – går det?

Det börjar ofta med lite torra linjer kring ögonen men med åren blir rynkorna djupare och fler på oss alla. Man får rynkor i pannan, de dyker upp runt munnen och huden blir skrynkligare på halsen. Vissa är helt okej med det medan andra önskar en så jämn och slät hy som det går. Härligt då att det finns flera sätt att fixa det på.

Varför får man rynkor och fina linjer?

En del uppstår för att du faktiskt använder musklerna i ansiktet, t ex argrynkan mellan brynen. Det är en så kallad mimisk rynka. Andra uppkommer av mycket solande, livsstil och ålder. Ju äldre vi blir desto mer saktar cellförnyelsen ner, elasticiteten blir sämre och huden tunnas ut. Det finns inte lika mycket som plumpar upp underifrån och håller huden slät. Det är knepigt att göra något åt ålder och mimiska rynkor är svåra att påverka från utsidan. Det finns däremot en hel del du kan göra för att få allt från rynkor i pannan till linjer under ögonen att bli mindre. Var noga med solskydd även när du inte ska till stranden, håll huden återfuktad för att få bort torrhetslinjer och ha någon produkt med retinol i din rutin.

Föryngra huden med guld-ingrediensen

Retinol kallas ”the gold standard” inom hudvård. Det är den mest beprövade och bevisat effektiva ingrediensen mot fina linjer, rynkor, pigmenteringar och även acne. Det finns flera varianter, både de som är på recept och de som finns i hudvård. Gemensamt är att de sätter fart på cellförnyelsen, boostar kollagenproduktionen, minskar rynkor, gör huden tjockare och ger mer spänst. Så vad skiljer dem? Framför allt hur snabbt de jobbar men också hur irriterande de är. Alla måste omvandlas till retinsyra i huden vilket sker i olika många steg beroende på vilken variant vi pratar om. Men det receptbelagda isotretinoin går det snabbt och huden reagerar ofta kraftfull medan flera steg till retinsyra ger en mildare produkt.

Hos oss hittar du flera bra och lättanvända produkter med retinol, allt från serum och creme till olja. I nya Retinol Facial Oil finns Retinoate som är både effektiv och skonsam. Den kombineras med Ceramider och Squalan som gör oljan behaglig, återfuktande och mjukgörande. I Ageless Serum hittar du Retinyl palmitate, den mildaste av alla retinoider. Serumet sjunker snabbt ner så att du kan använda din nattcreme direkt ovanpå. Med Retinyl palmitate tar det lite längre tid att se effekt då den tar fler steg på sig att omvandlas. Det gör den toppen för dig som är nybörjare på retinol.

Andra bra saker som hjälper dig att motverka hudens åldrande

Massera för att boosta cirkulationen, t ex när du gör rent huden eller applicerar olja. Peela med jämna mellanrum. Treatment Enzyme Peel är perfekt eftersom den på bara en minut löser upp döda hudceller, ger bättre cellförnyelse och finare lyster.

Emmas tips

”Jag använder Retinol Facial Oil på kvällen och klappar in den även kring ögonen så att den jobbar med mina kråksparkar och fina linjer. Ska jag på riktig solsemester undviker jag retinol. Jag tycker det är bättre att använda den när huden inte är jätteexponerad för sol hela dagarna.”

Tänk på!

Är inte huden van vid retinol? Då ska du alltid vänja in produkten, börja t ex med ett par gånger i veckan för att sedan gå över till en daglig användning. Tänk också på att skydda huden extra noga i solen när du har den här ingrediensen i rutinen.


Så blir du av med finnar och pormaskar

Har det börjat poppa upp plitor i pannan? Hittar du svarta pormaskar kring näsvingarna? Under tonåren är det hormonfest i kroppen vilket också påverkar huden, men de ovälkomna gästerna kan också dyka upp senare i livet. En del får enstaka finnar medan andra har det tuffare. Det kan vara jobbigt även känslomässigt. Hormonerna går inte att göra mycket åt men några väl valda produkter och en enkel rutin hjälper dig att få huden i bättre balans.

Varför får man finnar?

Blemmor och pormaskar får du inte för att huden är smutsig. Det är överproduktion av talg som mixas med döda hudceller och fastnar i porerna. Lägg till lite bakterier och det blir även inflammerat. Första instinkten kan vara att tvätta bort problemet, man vill bli av med finnar snabbt. Se upp med det! Att använda stark rengöring eller andra uttorkande medel för att skrämma bort plitorna skickar fel signaler. Huden blir torr och tänker att den behöver producera mer smörjmedel. Det kan i sig skapa en ond cirkel.

Bästa sättet att få bort finnar

Så hur ska du göra? Använd mild rengöring. Är du inte van vid hudvård kan det vara bra att börja med ett ansiktsvatten, för att få in rutinen. Det sveps enkelt över ansiktet med en bomullsrondell och så är huden ren.  Har du börjat sminka dig? Då är rengöring ännu viktigare, sminket ska alltid tas av innan det är dags att krascha på kudden. Pröva t ex milt löddrande cleansing facial wash.

Minska porer i ansiktet

Efter rengöring är det alltid viktigt att behandla och återfukta. Det finns en mängd fina ingredienser som motverkar både finnar, fet hy och stora porer. En av de bästa är Niacinamid, en mångsysslare som ger allt från klarare hudton och mindre synliga porer till starkare hudbarriär. Treatment niacinamide formula är en behagligt lätt gelkräm som gör det enkelt att få in den här ingrediensen i rutinen. Den passar alla och går snabbt in i huden. I formulan finns även salicylsyra som går ner i huden, löser upp sebum, dämpar inflammationer och motverkar finnar.

Har du fet hy kan det räcka med treatment niacinamide formula som innehåller lite fukt. Har du torrare hy eller använder makeup? Då behöver du komplettera med en produkt som ger större dos fukt, som moisturising day cream som håller huden skönt återfuktad hela dagen.

Andra saker som är bra att tänka på:

Byt örngott ofta, gör rent sminkpenslar och makeupsvampar regelbundet, använd inte gammalt smink och boosta huden inifrån med frukt och grönt.

Ska man klämma finnar?

Du vet nog redan svaret men visst är det svårt att stå emot! Problemet är att du skadar huden och kan få ärr men också att det är lätt att sprida bakterierna så att det helt enkelt blir fler finnar.

Emmas tips!

”Jag sminkar över blemmor på morgonen så att jag inte pillar eller behöver se eländet under dagen. Gör det i dagsljus så det blir lite lagom täckt. Jag gillar en täckande cc-cream som IT-cosmetics Your skin but better CC+ eller Secret Camouflage-paletten från Laura Mercier du duttar över problemet och fixerar med lite lätt transparent puder.”

Obs! Har du stora problem med t ex inflammerade finnar och ömmande bölder? Då ska du kontakta en hudläkare.