Hej semester och lata dagar..

 

… med färre måsten. Hur skönt det än är med en lite lösare passform både på mina kläder och på vad jag anser hamnar inom ramen för det jag måste göra under min ledighet så finns det en sak jag aldrig slarvar med och det är min rengöringsrutin. Jag älskar känslan att efter en lång dag på stranden ta den där härliga duschen, rengöra huden i flera olika steg och sen smörja in mig ordentligt. Och det lönar sig faktiskt att ta hand om huden på sommaren också.

Här kommer min rengöringsrutin.

  1. Jag börjar alltid att med att massera in en liten mängd melting cleansing balm på torrt ansikte och hals för att lösa upp resterna av dagens solskydd och andra orenheter. Efter att jag masserat in detta underbara, oljebaserade balm en liten stund så tillsätter jag ljummet vatten och masserar igen vilket gör att den smälter och förvandlas en mjuk rengöringsmjölk. Perfekt produkt att rengöra effektivt utan att torka ut.
  2. Efter min oljebaserade rengöring så använder jag cleansing facial wash som är en löddrande ansiktstvål som ger den där riktigt fräscha känslan. Jag tar en ärtas storlek, löddrar upp den mellan händerna och masserar sedan in den i ansiktet och på halsen för att sedan skölja av den. Nu har jag gjort en s.k dubbelrengöring.
  3. Som sista steg i min rengöringsrutin använder jag jasmine facial toner som är ett ansiktsvatten som balanserar hudens ph-värde och gör den mjuk och behaglig. Jag häller lite av produkten på en bomullstuss och sveper över ansiktet. Eller så häller jag lite av tonern i ena handflatan som jag sedan klappar in med båda händerna i hela ansiktet och ner på halsen.

Den här rengöringsrutinen håller min sommarhy i perfekt form, redo för  både osminkade bad och långa luncher i solen.

 


Allt du behöver veta om spf.

Äntligen är sommaren här på riktigt och vi njuter av solens varma strålar så fort tillfälle ges. Längtan efter att få en fräsch solkysst hud är såklart oemotståndlig, men glöm inte bort att använda SPF.

Varför behövs solskydd?

För att skydda oss mot solens skadliga strålar behöver vi SPF. Utan SPF kan du bränna dig, få pigmenteringar, åldra huden i förtid eller i värsta fall, drabbas av hudcancer. Därför är det så oerhört viktigt att använda solskydd men också undvika att sola mitt på dagen när solen är som starkast.

Pigmenteringar från solande

När produktionen av hudens pigment melanin ökar på grund av till exempel stigande ålder bildas det mörka fläckar (melasma), ålders- fläckar och fräknar i ansiktet, på händerna och kroppen. Ofta är det solande, ålder och genetiska faktorer som ligger bakom. För att slippa fläckarna bör du alltid använda hög solskyddsfaktor och helst en skyddande hatt.

”För egen del har min kärlek till solen börjat avslöja sig alltmer och det märker jag framför allt på att det dyker upp fler och fler mörka fläckar i ansiktet, på halsen och i dekolletaget. Om jag ska vara efterklok borde jag helt enkelt inte ha solat så mycket när jag var yngre och såklart använt solskydd.” Emma

Hudcancer ökar i Sverige

Den största riskfaktorn för malignt melanom och övrig hudcancer är ultraviolett (UV) strålning, främst från solen. Antalet fall av hudcancer i Sverige har ökat med närmare 60% de senaste 10 åren. Något som är viktigt att tänka på är att det inte bara är aktivt solbadande som skadar huden, utan att också använda solskydd i form av kläder och SPF när man exempelvis arbetar i trädgården eller tar en promenad.

https://www.stralsakerhetsmyndigheten.se/press/nyheter/2021/nara-60-procentig-okning-av-hudcancer-i-sverige/

Hur ofta och hur mycket SPF behövs?

Använd rikligt med produkt och se gärna till att återapplicera under dagen. Man brukar säga att en halv tesked SPF behövs för ansiktet, om det känns kladdigt går det bra att applicera i två omgångar. Om du använder makeup kan det vara svårt att kladda på mer kräm under dagen, då finns det SPF-mistar som gör jobbet åt dig.

Framför allt, se till att hitta en SPF som passar dig och din hudtyp. Det finns en mängd olika solskydd – serum, krämer, mistar och mousse. När du hittar din favorit kommer det kännas som ett självklart steg i hudvårdsrutinen.

SPF och hudvårdsrutinen

För att så enkelt som möjligt få in SPF i hudvårdsrutinen kan man använda en dagkräm med SPF eller addera en SPF som sista steget i hudvårsrutinen. Glöm inte heller att rengöra ansiktet ordentligt på kvällen, helst dubbelrengöring, för att få bort smuts, svett och solskydd ordentligt.

Just ni har vi erbjudande på alla våra dagkrämer med SPF15