Emmas ”Weekly Skin Boost” rutin

En gång i veckan (oftast blir det söndagskvällar) har jag som många andra av er en hudvårdsritual där jag lägger lite extra kärlek på både ansikte och kropp. Jag älskar den där stunden i badrummet då jag tar hand om min hy lite extra, kanske tar ett fotbad, plockar ögonbrynen och skrubbar kroppen.

På söndagar är det mentalt förberedande inför veckan med att ha den där egentiden eller bara en kväll mitt i veckan där man skämmer bort sig själv. Jag börjar alltid med att göra rent huden ordentligt med både en oljerengöring (melting cleansing balm) och en löddrande vattentvätt (cleansing facial wash) för att få den där härligt rena känslan på huden. Därefter kommer min rutin för ansiktet igång på riktigt. På med morgonrocken och hårbandet så kör vi!

 

  1. Treatment enzyme peel – Först lägger jag min 1-minuters enzympeeling över ansikte och hals, men undviker att komma för nära ögonen. Nu ska döda hudceller bort och lystern fram. Peelingen löser upp döda hudceller och gör att andra produkter tas upp av huden mycket bättre. Jag älskar att jag bara behöver göra den här peelingen en gång i veckan. Skölj av.
  2. Purifying mud mask – En ny kompisprodukt i min rutin. Efter peelingen lägger jag på min djuprengörande lermask som med hjälp av Kaolinlera och aktivt Bambukol ”dammsuger” mina porer, men utan att torka ut huden. Min Mudmask är nämligen också laddad med både återfuktande och mjukgörande Glycerin, porsammandragande Niacinamid och lugnande Havreolja. Den känns nästan svalkande på huden. Tycker man att det blir för mycket med masken efter enzympeelingen kan man lägga den en annan kväll, men jag gillar att köra dom här två efter varandra. Jag låter den sitta 5-10 minuter och sköljer sen av.
  1. Treatment niacinamide formula – När lermasken är avsköljd så applicerar jag min treatment niacinamid gel som är en magisk produkt. Niacinamiden använder jag varje dag innan mitt serum och nattkräm. Den här ingrediensen, en slags B-vitamin, har superbra effekt på både sebumhalten på huden och det bästa av allt, den förbättrar hudens elasticitet och gör att porerna efter ett par veckors användning drar ihop sig och helt enkelt ser mindre ut.
  1. Treatment overnight repair mask och moisturising eye gel –  Till slut smörjer jag in ett rejält lager med min reparerande och lugnande nattmask över ansikte och hals. Den här masken går ner i huden och blir inte kladdig på huvudkudden. Nattmasken innehåller bland annat ett retinolliknande algextrakt som hjälper med cellförnyelsen och så innehåller den massor av fukt. Kring ögonen masserar jag in ganska rejält med moisturising eye gel som också blir som en fuktboost under natten, nästan som en ögonmask.

 

  1. Sen är det ju gärna 8 timmars sömn som verkligen brukar vara det absolut bästa skönhetstipset!