Så får du piggare ögon – Emmas bästa tips!

Man brukar säga att ögonen är själens spegel, så självklart vill vi gärna ha pigga, vackra och glada ögon. Med en bra ögonkräm kan man komma en bit på vägen, men kom ihåg att en god natts sömn, bra mat och att skratta med sina vänner är minst lika viktigt. Huden kring ögonen är väldigt känslig och bör tas om hand lite mer försiktigt. Här kommer ett par ögontips från mig:

Svullna ögon

Vem har inte vaknat upp med svullna ögon? Påsar under ögonen kan bero på många olika saker. Det kan vara gentiskt, för lite sömn, fel mat, medicinering eller en lite för festlig och sen kväll som orsakat dom. Vad ska man då göra? Jag har alltid en kylmask redo i kylen som på 10 minuter kan minska svullnade något. Finns att köpa lite överallt just nu.

Slarva inte med ögonkrämen

Hitta en ögonkräm som passar din hudtyp och ålder, jag använder oftast en anti-age-ögonkräm som motverkar fina linjer och svullnad. Klappa försiktigt in ögonkrämen över och under ögat, men undvik att lägga för mycket på själva ögonlocket.

Förvara din ögongel i kylen

Jag förvarar alltid min moisturising eye gel i kylen för en extra svalkande och anti-puffing effekt på morgonen! Det blir en skön och svalkande start på morgonen.

Sätt färg på ögonfransar och ögonbryn

Det är inte alla dagar man vill använda mascara eller lägga tid på brynen, och ett enkelt knep för att se lite piggare ut är att färga fransarna och ögonbrynen. Jag föredrar att färga på salong men det är faktiskt ganska enkelt och smidigt att göra hemma också. Glöm inte att välja en färg som passar din hudton och hårfärg, det är lätt hänt att det blir för mörkt och markerat.

Måla en ”tightliner” – min personliga favorit

Med en teknik som kallas tightliner kan du få ögonen att se större ut. Välj en penna, gärna en mörkbrun för en naturlig look. Lägg sedan på den övre ögonfranslinjen med en eyelinerpensel och inte med pennan direkt, för ett mjukare resultat. Sedan suddar du ut färgen, de definerade fransrötterna får ögonen att se större ut. Man liksom fyller i mellan fransarna. Vad gäller ögonpenna kan jag inte vara utan den här bruna, vattenfasta från Chanel igen då….  Den rinner inte i snöblandat regn och överlever en riktigt tårdrypande film.

Böj upp ögonfransarna

Investera i en bra fransböjare för att ge fransarna ett lyft. Min favorit kommer från det japanska märket Shue Uemura. Även om jag inte använder mascara brukar jag böja upp fransarna för att öppna upp blicken.

Investera i en bra concealer

Jag har tyvärr alltid ganska mörka ringar under mina ögon och går därför aldrig hemifrån utan min concealer. Mörka ringar under ögonen kan bero på saker som för lite sömn, men det kan också vara genetiskt. För att ta hand om huden under ögonen använder jag alltid vår återfuktande Ultimate ögonkräm som innehåller ett ljusreflekterande pigment som ger ett piggare uttryck. Sedan duttar jag in min favoritconcealer ”Le correcteur de Chanel” som täcker utan att bli för tjock. Tänk på att bygga upp täckgraden med flera tunna lager hellre än ett tjockt som lätt blir ”kakigt” och alltid i dagsljus om du kan.

 


5 vanliga misstag när du rengör ansiktet

 

Att tvätta ansiktet kan tyckas vara den enklaste delen av hudvårdsrutinen, men faktum är att det finns lite olika tekniker att hålla koll på. Det här är fem av de vanligaste missarna, som faktiskt är enkla att rätta till.

1. Du glömmer att tvätta händerna innan du rengör ansiktet

De flesta av oss har vid det här laget fått till en bra rutin för att tvätta händerna så fort vi kommer innanför dörren, men faktum är att det alltid är en bra idé att tvätta händerna innan du rör vid ansiktet. Även om du bara har varit hemma så har du antagligen tagit på din mobil eller dator som är kända för att vara riktiga bakteriehärdar.

2. Du struntar i att ta bort makeupen först

Om du använder makeup kan det vara bra att först ta bort den med en oljebaserad pre-cleanser som löser upp foundation och annan makeup. Går du direkt på vattentvätten så kommer du antagligen inte få med allt vilket lämnar dig med smuts kvar på både handduken och i ansiktet.

3. Du har fel temperatur på vattnet

Det finns en myt som säger att varmt vatten öppnar upp porerna och att kallt vatten stänger dem igen. Om vattnet är för varmt kan det rubba och ta bort de naturligt skyddande oljorna på huden. Satsa helt enkelt på fingervarmt vatten när det kommer till ansiktsrengöring.

4. Du är för snabb

Spenderar du lite tid på att lägga en makeup så måste du helt enkelt lägga lite tid på att ta bort den också. Att lägga 30-60 sekunder extra på att använda både pre-clenser, vattentvätt och toner gör verkligen stor skillnad.

5. Du är för hårdhänt med handduken

Det kan ibland vara skönt att torka av ansiktet med en rivig handduk men det kan både irritera och skada huden. Badda istället av ansiktet försiktigt och använd en handduk som är lätt fuktad och endast är avsedd för ansiktet.

 


Rädd för oljor i hudvårdsrutinen?

Många förknippar oljor i hudvårdsrutinen med glansig hy och oönskade blemmor, men faktum är att rätt sorters oljor är fantastiska för din hy. Lätta oljor anpassade för ansiktet kan stärka hudbarriären, ge lyster och låsa in fukt i huden. Vi svarar på de vanligaste frågorna när det kommer till ansiktsolja.

Vilken hudtyp passar oljor?

Alla! Oljor är fantastiska på det sättet att de faktiskt stärker hudens naturliga skydd mot uttorkning, kyla och vind. Det viktigaste är att hitta en olja som passar just din hudtyp.

Blir en så kallad fet hy ännu fetare av att använda ansiktsolja?

En vanlig farhåga när man är fet i hyn är att ansiktsolja gör hyn ännu glansigare och fetare, men faktum är att en lätt olja faktiskt kan balansera en fet hy och hålla sebumhalten i schack. Se bara till att du inte överdoserar.

Blir inte huden flottig av oljor?

Ett vanligt misstag när du använder oljor är helt enkelt att du tar för mycket. Droppa några droppar i handen, värm upp den mellan handflatorna och klappa sedan in i ansiktet så undviker du den där feta och glansiga känslan.

Blir man inte fet i hyn av rengöringsolja?

Nej, du blir inte fet i hyn av oljebaserad rengöring och den är utmärkt till att lösa upp makeup och smuts. Använder du rätt sorts olja är det ett fantastiskt sätt att återfukta huden och boosta den med lyster oavsett hudtyp.

På vilka sätt kan en ansiktsolja hjälpa huden?

  • Ge huden näring

Huden mår bäst när den både får fukt och fett. En vegetabilisk olja är ofta full av vitaminer, fettsyror, mineraler och antioxidanter som ger vård och näring på djupet och förbättrar hudens återfuktningsförmåga.

  • Hjälper mot torr hud och förhindrar fuktförlust

Huden behöver både fett och fukt för att fungera optimalt. Oljan hjälper till att kapsla in fukten och hålla huden mjuk och smidig. Många ansiktsoljor förbättrar också hudens återfuktningsförmåga och stärker hudens naturliga skydd mot uttorkning, vind och kyla.

  • Ansiktsolja stärker hudbarriären

Fettsyrorna hjälper till att stärka hudbarriären och berikar huden med näring som gör den mer elastisk och smidig.

Fler tips på hur du kan använda oljor:

  1. Fyll på med bra fett inifrån. ”Omega 3 och 6 är bra för hela kroppen och huden. Fet fisk, avokado och kanske extra tillskott för att vara säker att du får i dig bra fett. Det är guld för din hy.”
  2. Multi-use. ”Oljor är verkligen en multi-use produkt. Ibland klappar jag in lite olja på högsta punkterna i ansiktet för ett härligt glow. Det som blir kvar använder jag i håret för att tygla frissighet och ge lyster”