Emmas val för blandhy

Blandhy är faktiskt den vanligaste hudtypen vilket innebär att du har feta områden blandat med torra/normala partier eller att huden känns torr på ytan samtidigt som den är fet under. Just det tillståndet kallas yttorrhet. Blandhy har man på gott och ont. Fetare hy sägs göra att man får färre rynkor (torrhetsrynkor), däremot får man också lättare finnar. Det kan vara svårt att hitta produkter som passar hela ansiktet, så ett tips är som fungerat för mig är helt enkelt att blanda olika sorter för att få rätt balans.

EmmaS-Treatment-blandhy-eye-makeup-removerEye makeup remover – tar bort ögonmakeup och mjukgör.

Cleansing-fet-hy-wash

Cleansing facial wash – en löddrande och rengörande ansiktstvål.

EmmaS-Treatment-blandhy-cleansing-oil

Cleansing oil –  en skonsam och effektiv rengöringsolja.

Rengöring. Blandhy, precis som torr hy påverkas till stor del av klimatet så se till att alltid anpassa din hudvårdsrutin och produkter efter årstiden. Under vår och sommar är en makeup remover i kombination en löddrande ansiktstvål perfekt, men under vintern då min hy blir torrare p.g.a. kallare och torrare luft föredrar jag en mjukgörande och skonsam rengöringsolja.

EmmaS-Treatment-blandhy-ageless-day-cream

Ageless day cream –  återfuktande dagkräm med skyddande SPF 15.

EmmaS-Treatment-blandhy-sensitive-facial-oil-serumSensitive facial oil serum –  djupverkande och vårande oljeserum.

EmmaS-Hydration-fet-hy-serum

Moisturising serum – ett återfuktande serum med Hyaluronsyra .

ÅterfuktningHar du blandhy är det perfekt att jobba med olika kombinationer av fuktkrämer och serum för att få till den fukt- och fetthalt som behövs. Har du en fet sk. T-zon (panna, näsvingar och haka) men normala kinder kan du börja med att applicera ett återfuktande serum i hela ansiktet, och därefter följa upp med fuktkräm på de normala partierna. Har du istället väldigt torra partier kan du applicera en serumolja på de torra partierna.

emmas-treatment-blandhy-enzyme

Treatment enzyme peel – effektiv peelingmask som avlägsnar döda hudceller.

EmmaS-Treatment-blandhy-oxygen-mask

Ageless oxygen mask – återfuktande ansiktsmask som tillför syre till huden.

BehandlingHar du yttorr hud kan regelbunden peeling göra underverk. Lägg en peelingmask en gång i veckan för att undvika att döda hudceller samlas på hudytan vilket kan leta till att tråkiga blemmor ploppar upp. Boosta huden med en återfuktande mask 1-2 gånger i veckan på torra/normala partier.


Less is more till Midsommar

EmmaS-skincare-midsommar-makeup

Midsommar brukar innebära dagsljus så gott som dygnet runt, ja om det inte regnar och är 3 grader varmt då. Det är alltid härligt att göra sig lite fin till midsommar med blommor i håret och en lätt, fräsch makeup som helst inte synas alls. Mitt bästa tips är att använda sminkprodukter i flytande- eller krämform för att enkelt skapa en naturlig look som inte ser ”kakig” ut. Bästa sättet att applicera makeup i krämform är att använda fingrarna då sminket värms upp och smälter in i huden.

2.) Börja med en väl rengjord och återfuktad hy. 1.) Lägg en primer för att få makeupen att hålla hela dagen. Det finns olika sorter för olika hudtyper, men en som passar de flesta och som jag älskar är Clarins Beauty Flash Balm. En klassisker som alltid har en given plats i mitt badrumsskåp. 2.) Applicera en färgad dagkräm istället för en för täckande foundation för en lite fräschare hy. Ett tips för att se solkysst ut är att blanda ut den med en flytande bronzer. 3.) Täck över mörka ringar och skavanker med en bra concealer. Använd dina fingrar för att värma upp concealern och få den att smälta in i huden. 4.) Dutta på ett fint krämrouge på kindens äpple och jämna ut färgen längst med kindbenen.

EmmaS-skincare-midsommar-makeup-2

5.) Använd en ögonfransböjare för att böja upp fransarna och applicera ett lager av din favoritmascara. Blir det klumpigt eller för mycket går det utmärkt att använda en gammal tandborste för att borsta till fransarna. 6.) Avsluta med att lägga på en lystergivande bronzer kindben, näsa och panna och ge läpparna lite extra färg med ett transparent läppglans i en somrig korallfärg.


Kom och träffa oss på Guldknappen 2016!

EmmaS-guldknappen-matinegalan
EmmaS-guldknappen-aftongalan

Vi är glada över att presentera att vi är doftsponsorer till Guldknappen 2016, den stora modefesten som varje år anordnas av Damernas Värld på Grand Hôtel i Stockholm.

I år anordnas två stycken läsargalor där gästerna bjuds på mat, dryck och modevisning i de fantastiska festlokalerna på Grand. Vi och de övriga sponsorerna kommer också finnas på plats med exklusiva erbjudanden, upplevelser, tävlingar och mycket mer! Galan avslutas med att alla får varsin lyxig goodiebag med sig hem.

Mer information kommer, men biljetter kan ni köpa här.

 


Inspirationen bakom Barrow Street

Inspirationen-bakom-Barrow-Street

”Under ett par år bodde jag på Barrow Street i Greenwich Village, New York, i en byggnad som hette ”The Archives”. Jag hyrde en liten studio med högt i tak och ett stort fönster med utsikt över Hudson River. Jag minns hur jag brukade sitta i fönstret, lyssna på Mazzy Stars ”Halah”, och jag kommer ihåg en känsla av frihet.

Inspirationen-bakom-Barrow-Street-gatan

Greenwich Village var i början av 90-talet en stadsdel som vibrerade av energi och många kreativa människor från hela världen bodde där. Att strosa på gatorna i Greenwich Village eller längs med Hudson River en tidig morgon gör mig fortfarande lycklig. New York är en stad som alltid har fått mig att känna mig speciell.

 

Inspirationen-bakom-Barrow-Street-Emma-Wiklund

Det är energin, kreativiteten och människorna i 90-talets Greenwich Village som har varit inspirationen till min andra doft, en feminin Vetiver. Toppnoterna består av frisk Rosépeppar som kryddats med Mandarin och Bergamott. Lummiga, gröna mellannoter och Mysk sveps in i varm och sofistikerad Vetiver. Barrow Street är en unisexdoft som passar den som vill vara unik och inte smälta in i mängden” – Emma

Barrow Street finns i butik den 28 juli. Registrera dig här för möjlighet att beställa Barrow Street före alla andra. Emma S. 2015

Emma S. Barrow Street EDT, 30 ml/399 kronor.
Emma S. Barrow Street EDT,  50 ml/499 kronor.


”Dofter tar mig tillbaka i tiden”

Shyamala-Emma-Barrow-Street

Barrow Street är en doft med inspiration från Emmas år i New York, framtagen av Emma och den kvinnliga parfymören Shyamala Maisondieu. Shyamala har en unik internationell bakgrund, född och uppvuxen i Malaysia och har därefter bott i London, Hong Kong, Grasse och slutligen i Paris. Emma och Shyamala har arbetat tillsammans i två år med att ta fram den nya doften och sågs nyligen i Paris för att prata om dofter, minnen och Barrow Street:

”Mina första doftminnen är dofter från när jag var liten och alla är framförallt starkt kopplade till min mamma. Min mamma hade en trädgård och hon älskade blommor, plantor och örter, men också matlagning. Hon var en fantastisk kock och lagade mycket mat där hon själv blandade och malde olika kryddor. Allt det här är starka doftminnen för mig som jag gärna återvänder till. Dofter tar mig tillbaka i tiden”, berättar Shyamala. 

Shyamala-Emma-Barrow-Street-kryddor

Shyamala upptäckte sin fantastiska förmåga när hon egentligen sökte jobb som kemisk ingenjör hos Givaudan i Malaysia. Där fick hon göra ett test och det visade sig att hon enkelt kunde identifiera 20 olika råmaterial i olika doftkategorier. Hon blev utvald att gå Givaudans legendariska parfymörskola i Grasse där hon studerade i tre år och har därefter arbetat på Givaudan i 10 år. Hennes absolut första doft var Eau de Sisely nr. 3 och hon har även varit med och utvecklat dofter som Tom Fords private blend – Bois Moroccan och Lanvins Avant Garde.

Shyamala-Emma-Barrow-Street-vetiver

Vilken doft är du mest stolt över?
Jag är stolt över alla mina dofter på ett eller annat sätt, men kanske ändå mest över de som ligger närmast min första idé som jag presenterar i ett projekt.

Har du några råmaterial/doftämnen som du använder och älskar mer än andra?
Om jag ska nämna tre stycken så är det nog Ambrette (en ört vars frukt/frön har en fin myskdoft), Styrax (från Styraxbusken, har en träig ambradoft med söt vaniljton) och Rosépeppar. I doften Barrow Street har jag valt att använda både Ambrette frön och Rosépeppar.

Hur gick du till väga när du skapade Barrow Street?
Efter att du presenterat din idé kring doften reste jag till Greenwich Village i New York och försökte föreställa mig Barrow Street på 90-talet, ett karaktäristiskt distrikt med en unik aura och en kreativ atmosfär. Jag skapade en kontrasterande träig signaturdoft för en modern och enastående kvinna. Jag ville fånga känslan av Barrow Street där höga, lummiga träd möts av mörka husfasader, och valde att utgå ifrån varm och sofistikerad Vetiver som balanseras upp av friska, gröna noter.

Shyamala-Emma-Barrow-Street-barrow2

Vad är signaturnoterna för Barrow Street?
När jag tar fram en doft letar jag först efter ett naturligt råmaterial att utgå från. För Barrow Street ville jag utgå från de aromatiska rötterna Vetiver som oftast används i herrparfymer, men göra en mer feminin variant. När jag valt ett råmaterial bygger jag på det för att lyfta fram doften på rätt sätt. I Barrow Street har jag till exempel valt att använda Rosépeppar som leder in doften till Vetivernoten på ett fint sätt. Sedan har jag gjort doften lekfull och adderat bland annat Bergamott och Mandarin.

Är dofter annorlunda på olika personer?
Absolut. Dofter reagerar olika på olika människor vilket kan bero på flera saker. För att nämna några kan det vara en persons kroppstemperatur, PH-värde på huden eller vad vi har ätit som kan påverka doften.