Vackra händer

EMMA OM SKÖNHET

Tips på resan Tips på resan

Att resa långt och framförallt då med flyg brukar inte vara det bästa för varken kroppen eller hyn. Luften i ett flygplan är extremt…

Vackra händer Vackra händer

Ett par välvårdade händer och naglar är alltid snyggt och även om man som jag alltid har korta naglar så finns det ett par…

Bad skinday Bad skin day

Det finns morgnar då jag tittar mig i spegeln och inser att det bästa för min hud antagligen vore ett par timmars sömn till. …

25 augusti, 2010

Vackra händer

Ett par välvårdade händer och naglar är alltid snyggt och även om man som jag alltid har korta naglar så finns det ett par effektiva och enkla tips för att få fin fina händer. Naturligtvis är det precis som med hudvård bra om man lyckas få in en rutin i att ta hand om sina händer också. Här kommer mina personliga tips:

  • Oval form på naglarna – Om du har korta eller långa naglar, fila regelbundet och håll en snygg form.  Personligen tycker jag att en oval form passar alla och är lätt att hålla efter.
  • Alltid nagellack – En manikyrist gav mig rådet att alltid ha någon form av lack på naglarna för att hålla dom starka. Även om man inte hinner måla den perfekta färgen och vänta på att det ska torka går det alltid att slänga på ett genomskinligt underlack.
  • Handpeeling – Det finns olika märken som har tagit fram speciella tvättkrämer för händerna som både peelar och mjukar upp.
  • Klipp ej nagelband – Peta istället försiktigt tillbaka dom med en träpinne
  • Färg måste vara perfekt – Om du gillar starkare eller mörkare färger på naglarna så se till att du har gott om tid att måla och torka ordentligt. Det ser aldrig fint ut med avskavt nagellack.
  • Olja på vintern – Jag brukar försöka att ha en särskilt nagelbandsolja under de värsta vintermånaderna för att slippa få torra och spruckna nagelband.
  • Nagellack i kylskåpet – Dina nagellack håller sin konsistens bättre och separerar sig inte lika lätt.
  • Handmask över natten – På apotek kan du hitta riktigt feta krämer som reparerar under natten. Smörj in rikligt och ta på en bomullsvante. Sov med det under natten och vakna med bebismjuka händer.